Koktel pecivo sa kimom
Autor Dijamant.Kuhinja Peciva
14 marta, 2017
Mekane i aromatične pogačice sa kimom i susamom koje su uvek pravi izbor kada ne znate čime da poslužite goste!
- Vreme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Vreme kuvanja: 35 minuta
- Broj obroka: Pecivo za celu porodicu!
Način pripreme
U manji deo mlakog mleka dodajte šećer, kašiku brašna i kvasac, promešajte i sačekajte da nadođe. U posudu za mešanje sipajte brašno, dodajte nadošao kvasac, so, ulje, mleko, jaja, omekšao margarin, kim i umesite meko testo. Testo uvijte u foliju i ostavite da stoji jedan sat na hladnom mestu. Nakon toga oklagijom razvite testo debljine od 1 cm, a potom raznim modlicama vadite oblike i ređajte u podmazan pleh. Premažite pecivo umućenim belancetom i pospite susamom, pecite na 200C dok ne porumene.
Sastojci
ZA TESTO:
600g brašna
250g Dijamant margarina
400ml mleka
2 jaja + 1 žumanac
1 kašika Dijamant ulja
2 kašičice soli
1 kvasac
1 kesica kima
ZA PREMAZIVANJE:
1 belance
susam