Kiflice sa belim lukom
Autor Suzana Mitic Predjela
15 septembra, 2017
.Prelepa kombinacija koja se meni lično jako dopala a po svemu sudeći mislim da su i gosti bili zadovoljni !
- Vreme pripreme: 50 minuta
- Vreme kuvanja: 15 minuta
- Broj obroka: 10
Način pripreme
Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko sa mineralnom i običnom vodom,dodati šećer,iznrviti kvasac i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.U drugu činiju staviti jaja,belance,so,beli luk u prahu,isipati nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesiti glatko testo.Testo odmah podeliti na 3 lopte a svaku loptu još na 5 delova.Svaki razviti oklagijom i narendati margarin.Spojiti po 5 delova.Razviti veliki krug i preseći na više delova( kao za kiflice).Svaki deo vratiti ka unutra jedan preko drugog.Postupak ponoviti i sa preostalim testom.Ostaviti testo da miruje 10-ak minuta.
Ponovo od svakog dela razviti veliki krug i točkićem preseći testo za kiflice.Desnom rukom motajte kiflice a levom izvlačite testo.Kiflice ređati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Pokriti kiflice i ostaviti najmanje 2 h da miruju.Žumance umutiti sa jogurtom i premazati četkicom svaku kiflicu.Posuti susamom i morskom solju.Peći na 200 C oko 20 minuta.Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !
Sastojci
1 čaša jogurta
200 ml mlako mleko
100 ml mineralne vode
100 ml vode
1 kocka kvasac
3 kašike šećera
3 kašičice soli
1 kašičica beli luk u prahu
2 jajeta
1 belance
900 gr brašna
Za premazivanje :
250 gr Dijamant margarin
1 žumance
2 kašike jogurt
30 gr susam
3 gr morska so