Kapri torta
Kapri torta

Kapri torta

Autor Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

19 juna, 2018

Brza poslastica za vrele letnje dane u kojoj će uživati sva čula.

  • Vreme pripreme: 40 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: 15

Način pripreme

Jagode odmrznuti, pa im dodati malo soka od jagode i 9 kašika šećera. Kuvati dok jagode sasvim ne omekšaju.

U malo soka razmutiti puding od jagode, pa puding ukuvati na uobičajen način.

U okrugli kalup za torte poređati piškote natopljene u sok od jagode i preliti ih vrućim filom od jagode.

Mleko skuvati sa preostalim šećerom, pa mu dodati razmućeni puding od vanile. Skuvati na uobičajen način i ostaviti da se sasvim ohladi.

Margarin penasto umutiti, pa mu postepeno dodavati ohlađen fil od vanile kašiku po kašiku. Vanila fil naneti preko fila od jagode.

Čokoladu za kuvanje otopiti na laganoj vatri sa malo ulja, pa preliti preko fila od vanile.

Tortu ostaviti u frižideru preko noći da se filovi lepo sjedine i stegnu.

Sutradan skinuti obruč i tortu ukrasiti šlagom ili po želji.

Sastojci

- 1 veća kutija piškota

- 7 dl soka od jagode

- 2 kesice pudinga od jagode

- 500 g jagoda

- 18 kašika šećera

- 1 Dijamant stoni margarin

- 3 pudinga od vanile

- 1 l mleka

- 150 g čokolade za kuvanje

- šlag- po želji.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 3]