Italijanska pita od paradajza

Autor Ana Nikolic  

19 septembra, 2017

Pita sa paradajzom je jako ukusna večera ili doručak za porodicu.

  • Vreme pripreme: 1 sat
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

Kvasac otopiti u mlako mleko pa dodati so, šećer i dve kašike brašna. Kada kvasac naraste postepeno dodavati brašno i zamesiti mekano testo, ostaviti da odstoji sat vremena na toplom. Kada testo naraste premesiti ga i razvući koru za picu. Staviti koru u podmazan pleh.

Paradajz oljuštiti i iseckati meso na sitne kockice. Umutiti jaja, posoliti ih, pobiberiti i pouti bosiljkom. U jaja umešati mleko i otopljeni margarin. Na kraju umešati paradajz, pa preliti testo u pleh. Preko nadeva posuti rendani kačkavalj neposredno pre pečenje. Peći oko 30 minuta na 200 stepeni.

Sastojci

Za testo:

150ml mleka

100ml vode

1 kvasac

½ prašak za pecivo

½ vanillin šećer

1 kašičica soli

2 kašičice šećera

½ šoljica Dijamnt ulja

400gr brašna

Za nadev:

1/2kg paradajza

3 jaja

½ kašičica bosiljka

5 kašika mleka

1 kašika otopljenog Dijamant margarina

100gr rendanog kačkavalja

biber i so po ukusu

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]