keksici,čokolada,suvo voće
keksici,čokolada,suvo voće

Hrskavi keksići sa čokoladom i suvim voćem

Autor Dijamant.Kuhinja  

14 marta, 2017

Jednostavno savršeni hrskavi keksići sa suvim voćem naše drage korisnice Jadranke Tot! Da li kao desert posle nedeljnog ručka, ili kao poslastica koju ćete pripremiti svojim najmilijima za praznike, ovi hrskavi keksići su savršeni za svaku priliku!

  • Vreme pripreme: 45 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: Poslastica za celu porodicu!

Način pripreme

Penasto umutiti omekšali Dijamant Classic margarin, jaja, so, šećer i vanilin šećer. Dodati brašno, grubo naseckanu čokoladu i suvo voće pa umesiti testo. Testo naneti na duže parče folije i oblikovati valjak. Uviti valjak u foliju i ostaviti da odstoji u frižideru 24h. Nakon toga izvaditi testo iz frižidera i odmotati foliju. Seći kolutiće i ređati u podmazan pleh. Peći keksiće oko 20 minuta na 180 stepeni.

Sastojci

150 g Dijamant Classic margarina

prstohvat soli

2 jaja

150 g šećera

1 vanilin šećer

350 g brašna

100 g čokolade

100 g suvog voća po želji (grožđe, brusnice, kajsije...).

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 2 Prosečno: 3]