Hrskavi keksići sa čokoladom i suvim voćem
Autor Dijamant.Kuhinja Kolači
14 marta, 2017
Jednostavno savršeni hrskavi keksići sa suvim voćem naše drage korisnice Jadranke Tot! Da li kao desert posle nedeljnog ručka, ili kao poslastica koju ćete pripremiti svojim najmilijima za praznike, ovi hrskavi keksići su savršeni za svaku priliku!
- Vreme pripreme: 45 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: Poslastica za celu porodicu!
Način pripreme
Penasto umutiti omekšali Dijamant Classic margarin, jaja, so, šećer i vanilin šećer. Dodati brašno, grubo naseckanu čokoladu i suvo voće pa umesiti testo. Testo naneti na duže parče folije i oblikovati valjak. Uviti valjak u foliju i ostaviti da odstoji u frižideru 24h. Nakon toga izvaditi testo iz frižidera i odmotati foliju. Seći kolutiće i ređati u podmazan pleh. Peći keksiće oko 20 minuta na 180 stepeni.
Sastojci
150 g Dijamant Classic margarina
prstohvat soli
2 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
350 g brašna
100 g čokolade
100 g suvog voća po želji (grožđe, brusnice, kajsije...).