Gurmanske palačinke s mesom
Autor Ana Nikolic Glavna jela
21 maja, 2018
Palalačinke sa filom od mlevenog mesa, sira i kečapa. Savršene palačinke za prave gurmane.
- Vreme pripreme: 40 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 6
Način pripreme
Prvo umutiti belanca pa dodati žumanca, mleko i so dobro umutiti, umešati brašno i ostaviti da odstoji oko 30min. Palačinke ispeći na zagrejanom ulju u teflonskom tiganju.
Na zagrejanom ulju dobro upržiti sitno isečen crni luk sa mlevenim mesom. Dodati blagi kečap, 2-3 kašike krem sira, posoliti, pobiberiti i začiniti crvenom paprikom.
Palačinke filuvati smesom od mesa, uviti i iseći na kolutove, ređati u podmazan vatrostalni sud(podmazan uljem) da budu okrenute nagore. Preostali sir, žumance, mleko, origano i biber izmešati, pa preliti preko palačinaka. Posuti rendanim kačkavaljem i peći oko 20min u zagrejanoj rerni na 175stepeni.
Umesto krem sira možete umutiti pavlaku sa žumancetom, začinima i preliti palačinke.
Sastojci
Za palačinke:
3 jaja
125gr brašna
125ml mleka
malo soli
Za fil:
1 glavica crnog luka
4 kašike ulje
350gr mlevenog mesa
200rg Dijamant blagi kečap (ljuti)
250gr krem sira (ili čaša pavlake)
100gr kačkavalja
100ml mleka
1 žumance
1 kašičica origana
so, biber, crvena paprika