Grčki pileći burger
Autor Dijamant.Kuhinja Glavna jela
11 septembra, 2017
Nešto poznato, ali potpuno neočakivano, burger je jako ukusan, salate dodavajte sami po ukusu, preliv ne žalite, neka curi. 🙂
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 4 burgera
Način pripreme
Iseckati crni i beli luk i izdinstati malo na Mediteran ulju. Dodati krupno sečen spanać, mirođiju, začiniti dinstati dok spanać ne omekša, a potom staviti u frižider da se se ohladi.
Samlevenu piletinu staviti u posudu, pososliti i pobiberiti, a potom dodati smesu sa spanaćem (prethodno oceđen od vode) i dobro izmešati.
Nakon toga dodati fetu i polako rukama ujednačiti smesu i oblikovati burgere.
Pržiti 5-6 minuta po strani, ako su deblji, ili 3-4 minuta po strani ako su tanji. Lepinju premazati Tzatziki salatnim prelivom, staviti burger, posuti malo fete na burger i dodati paradajz i zelenu salatu.
Pazite da burger ne prepečete, tj da ga na isušite previše. Što sočnije ot ukusnije.
Sastojci
500g mlevenog pilećeg mesa
200g svežeg spanaća
1 glavica crvenog luka
1 veći čen belog luka
100g feta sira
1 kašika mirođije
Biber i so
Dijamant Mediteran ulje
Tzatziki salatni preliv
4 zemičke – lepinje
Zelena salata
Paradajz