Grčki pileći burger

Autor Dijamant.Kuhinja  

11 septembra, 2017

Nešto poznato, ali potpuno neočakivano, burger je jako ukusan, salate dodavajte sami po ukusu, preliv ne žalite, neka curi. 🙂

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 4 burgera

Način pripreme

Iseckati crni i beli luk i izdinstati malo na Mediteran ulju. Dodati krupno sečen spanać, mirođiju, začiniti dinstati dok spanać ne omekša, a potom staviti u frižider da se se ohladi.

Samlevenu piletinu staviti u posudu, pososliti i pobiberiti, a potom dodati smesu sa spanaćem (prethodno oceđen od vode) i dobro izmešati.

Nakon toga dodati fetu i polako rukama ujednačiti smesu i oblikovati burgere.

Pržiti 5-6 minuta po strani, ako su deblji, ili 3-4 minuta po strani ako su tanji. Lepinju premazati Tzatziki salatnim prelivom, staviti burger, posuti malo fete na burger i dodati paradajz i zelenu salatu.

Pazite da burger ne prepečete, tj da ga na isušite previše. Što sočnije ot ukusnije.

Sastojci

500g mlevenog pilećeg mesa

200g svežeg spanaća

1 glavica crvenog luka

1 veći čen belog luka

100g feta sira

1 kašika mirođije

Biber i so

Dijamant Mediteran ulje

Tzatziki salatni preliv

4 zemičke – lepinje

Zelena salata

Paradajz

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 7 Prosečno: 5]