Egipatski griz kolač

Autor Marina Ignjatovic  

3 aprila, 2018

Ovazeno isprobati socno i jako ukusno.

  • Vreme pripreme: 50 minuta
  • Vreme kuvanja: 45 minuta
  • Broj obroka: 8

Način pripreme

Prvo pripremiti preliv. U šerpi pomešati šećer i vodu i mešati da se šećer otopi. Kada voda proključa kuvati bez mešanja još 5minuta. Skloniti sa vatre i dodati limunov sok.Prohladiti.

Zagrejati rernu na 190C. Podmazati pleh dimenzija 30x25cm.

Pomešati griz,kokos,šećer,brašno,prašak za pecivo jogurt,margarini vanilin šećer.Dobijenu masu prstima utisnuti u pleh pa iseći kolač na romboide i u svako parče utisniti po jedan badem. Peći oko 35 minuta ( zavisno od rerne ) da lepo porumeni.

Pečen kolač izvadite iz rerne i odmah preliti šećernim sirupom. Dobro ohladiti pre služenja.

Sastojci

450 g griza,

70 g kokosa,

200 g šećera,

70 g brašna,

1 kašičica praška za pecivo,

200ml jogurta,

200 g otopljenog margarina,

1 vanilin šećer,

100 g badema

za preliv:

350 g šećera,

250 ml vode,

2 kašike soka od limuna

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]