kolac,torta,čokolada,voće
kolac,torta,čokolada,voće

Čokoladno – voćna magija

Autor Dijamant.Kuhinja  

14 marta, 2017

Neodoljivi spoj čokolade i kesten pirea sa jedne strane i osvežavajućih ribizli i malina, sa druge strane razbudiće Vaša čula i odgovoriti Vašim hedonističkim potrebama za savršenim ukusom!

  • Vreme pripreme: 45 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: Poslastica za celu porodicu!

Način pripreme

Čokoladu otopite na pari sa 80g Dijamant Classic margarina. Pripremite silikonski kalup za mafine u obliku cvetića. Premažite dva cvetića jednim slojem čokolade i ostavite u fružider da se stegne, ponovite postupak još dva puta. Stavite maline sa šećerom i kuvajte da dobijete gustinu džema. Sklonite sa vatre i umešajte 150 g kesten pirea. Umutite da masa bude penasta. Ostavite u frižider da se ohladi. 100g kesten pirea sjedinite sa 50g Dijamant margarina i dve kašike šećera u prahu. Umutite viljuškom kako biste dobili penasti krem. U kalupe sa čokoladom prvo sipajte po 1 kašiku svežih ili smrznutih ribizli, odozgo dodajte maline. Preko voća rasporedite krem od kesten pirea. Protresite kalupe da se krem slegne preko voća. Preko krema sipajte fil od malina i kesten pirea. Odozgo prelijte ostatak otopljene čokolade. Ostavite u frižider na neko vreme da se cvetići ohlade. Servirajte ohlađeno uz dodatak svežih ribizli i malina, po želji.

Sastojci

200 g čokolade

130 g Dijamant Classic stonog margarina

200 g svežih malina

200 g šećera

250 g kesten pirea

2 kašike šećera u prahu

2 kašike ribizli

2 kašike malina

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]