Čokoladno – voćna magija
Autor Dijamant.Kuhinja Kolači
14 marta, 2017
Neodoljivi spoj čokolade i kesten pirea sa jedne strane i osvežavajućih ribizli i malina, sa druge strane razbudiće Vaša čula i odgovoriti Vašim hedonističkim potrebama za savršenim ukusom!
- Vreme pripreme: 45 minuta
- Vreme kuvanja: 15 minuta
- Broj obroka: Poslastica za celu porodicu!
Način pripreme
Čokoladu otopite na pari sa 80g Dijamant Classic margarina. Pripremite silikonski kalup za mafine u obliku cvetića. Premažite dva cvetića jednim slojem čokolade i ostavite u fružider da se stegne, ponovite postupak još dva puta. Stavite maline sa šećerom i kuvajte da dobijete gustinu džema. Sklonite sa vatre i umešajte 150 g kesten pirea. Umutite da masa bude penasta. Ostavite u frižider da se ohladi. 100g kesten pirea sjedinite sa 50g Dijamant margarina i dve kašike šećera u prahu. Umutite viljuškom kako biste dobili penasti krem. U kalupe sa čokoladom prvo sipajte po 1 kašiku svežih ili smrznutih ribizli, odozgo dodajte maline. Preko voća rasporedite krem od kesten pirea. Protresite kalupe da se krem slegne preko voća. Preko krema sipajte fil od malina i kesten pirea. Odozgo prelijte ostatak otopljene čokolade. Ostavite u frižider na neko vreme da se cvetići ohlade. Servirajte ohlađeno uz dodatak svežih ribizli i malina, po želji.
Sastojci
200 g čokolade
130 g Dijamant Classic stonog margarina
200 g svežih malina
200 g šećera
250 g kesten pirea
2 kašike šećera u prahu
2 kašike ribizli
2 kašike malina