Čokoladni tart sa ribizlama
Autor Adilja Hodza Kolači
14 januara, 2018
Za sve sladokusce čokolade i voća.
- Vreme pripreme: 15 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 8
Način pripreme
Pomešajte brašno, kakao, šećer, omekšali margarin, prašak za pecivo i na kraju jaja. Zamesite tvrdo testo. Oklagijom rastanjite na veću površinu nego što je pleh. Prebacite koru u nauljen pleh i na zidove pleha i malo pritisnite. Stavite u rernu da se peče ne na jakoj vatri oko 180 stepeni petnaestak minuta. Možete proveriti i čačkalicom.
Ribizle i maline pomešajte sa šećerom i prokuvajte pet minuta tek toliko da puste sok. Procedite kroz cediljku da odstranite sitne košpice. Želatin razmutite u malo vode i pomešajte sa vrućim sirupom. Kuvajte minut-dva i vruć sirup prelijte preko pečene kore. Ostavite da se ohladi i stegne.
U šerpicu sipajte slatku pavlaku i kada se malo zagreje dodajte izlomljnu čokoladu. Mešajte lagano da se čokolada otopi i masa ujednači. Ujednačenu smesu još toplu sipajte preko fila i ostavite da se skroz ohladi i stegne… i poslužite. Prijatno Vam bilo.
Sastojci
150 grama brašna
60 grama šećera
50 grama kakaa
100 grama Dijamant margarina
2 jaja
1 prstohvat praška za pecivo
2-3 kašike Dijamant ulje da premažete tepsiju (kalup)u kojoj ćete peći
Voćni fil:
400 grama ribizli
100 grama malina
100 grama šećera
1 kesica želatina
Ganaž krem:
300 g rama gorke čokolade za kuvanje
350 g slatke pavlake