Čokoladni tart sa ribizlama

Autor Adilja Hodza  

14 januara, 2018

Za sve sladokusce čokolade i voća.

  • Vreme pripreme: 15 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 8

Način pripreme

Pomešajte brašno, kakao, šećer, omekšali margarin, prašak za pecivo i na kraju jaja. Zamesite tvrdo testo. Oklagijom rastanjite na veću površinu nego što je pleh. Prebacite koru u nauljen pleh i na zidove pleha i malo pritisnite. Stavite u rernu da se peče ne na jakoj vatri oko 180 stepeni petnaestak minuta. Možete proveriti i čačkalicom.

Ribizle i maline pomešajte sa šećerom i prokuvajte pet minuta tek toliko da puste sok. Procedite kroz cediljku da odstranite sitne košpice. Želatin razmutite u malo vode i pomešajte sa vrućim sirupom. Kuvajte minut-dva i vruć sirup prelijte preko pečene kore. Ostavite da se ohladi i stegne.

U šerpicu sipajte slatku pavlaku i kada se malo zagreje dodajte izlomljnu čokoladu. Mešajte lagano da se čokolada otopi i masa ujednači. Ujednačenu smesu još toplu sipajte preko fila i ostavite da se skroz ohladi i stegne… i poslužite. Prijatno Vam bilo.

Sastojci

150 grama brašna

60 grama šećera

50 grama kakaa

100 grama Dijamant margarina

2 jaja

1 prstohvat praška za pecivo

2-3 kašike Dijamant ulje da premažete tepsiju (kalup)u kojoj ćete peći

Voćni fil:

400 grama ribizli

100 grama malina

100 grama šećera

1 kesica želatina

Ganaž krem:

300 g rama gorke čokolade za kuvanje

350 g slatke pavlake

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]