Čokoladni kolač ekspandiranim pirinčem

Autor Tanja Djordjevic  

23 januara, 2018

Poslastica od čokolade s rižom Jednostavan recept, brzo se pravi i ukusan je.

  • Vreme pripreme: 10 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: 5 tanjira

Način pripreme

Sjediniti ekspandirani pirinač i bademe .

U šerpu dodati med, šećer, margarin isečen na kockice i staviti na umerenu vatru da se otopi.

Redovno mešati sastojke dok ne smesa ne provri. Zatim, skloniti sa vatre, dodati izrendanu ili usitnjenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi.

Dodati pripremljeni pirinač i bademe, pa sve dobro promešati.

Pleh obložIti papirom za pečenje i ravnomerno je premazati toplom smesom.

Zatim, ostaviti kolač da se potpuno stegne (preko noći), pa seći na štandlice ili kockice željene veličine.

Sastojci

8 kašika meda

8 kašika šećera

250 g margarina

200 g čokolade za kuvanje

100 g mlevenih badema

100 g ekspandiranog pirinča

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]