Čokoladna dama sa višnjama
Autor Dijamant.Kuhinja Torte
14 marta, 2017
Ljubitelji dobrog starog spoja čokolade i višnje neće ostati ravnodušni prema ovoj pravoj čokoladnoj dami, po receptu naše drage korisnice Horvat Tine!
- Vreme pripreme: 40 minuta
- Vreme kuvanja: 25 minuta
- Broj obroka: Poslastica za celu porodicu!
Način pripreme
Umutimo jaja nekih 5 minuta. U posebnoj posudi pomešamo brašno, prašak i šećer. Izrendamo koru limuna. Na pari otopimo čokoladu i margarin pa dodamo. Dobro umutimo. Pomešamo lagano ove dve smese. Ispečemo dve kore. Pečemo dok lepo ne porumene. Iscedimo sok limuna, pa prelijemo kore. Ostavimo da se ohlade. Stavimo višnje da se kuvaju sa vodom i šećerom. Kuvamo dok se smesa skoro ne izjednači. Umutimo želatin po upustvu sa pakovanja i ostavimo da se ohladi. Premazemo obe kore ovim filom. Stavimo na ringlu šećer i 10 kašika mleka. Kuvamo 10ak minuta nakon što provri. Onda dodamo čokoladu i margarin i mešamo da se otopi. Ostavimo da se ohladi. Podelimo na pola. U jedan deo dodamo voće, a u drugi orahe, keks i mleko. Preko fila sa višnjama stavimo fil sa orasima. Pa fil sa voćem. Ponovimo. Stavimo da se stegne. Umutimo šlag krem, pa premažemo tortu i ukrasimo. Čokoladu otopimo pa dodamo dve kašike šlaga i ukrasimo.
Sastojci
KORE:
5 jaja
150 g brašna
100 g Dijamant margarina
50 g crne čokolade
50 g šećera
1 kesica praška za pecivo
50 ml mleka
1 limun - korica
PRELIV KORA:
1 limun - sok
FIL 1: 300 g višanja
100 ml vode
50 g šećera
1 kesica želatina
FIL 2:
600 g šećera
10 kašika mleka
300 g crne čokolade
150 g margarina
40 g mlevenih oraha
100 g mlevenog keksa
200 g mešavine višanja, jagoda i ribizli
UKRAŠAVANJE:
1 kesica šlag krema od vanile
50 g crne čokolade