dama,višnje,čokoladna
dama,višnje,čokoladna

Čokoladna dama sa višnjama

Autor Dijamant.Kuhinja  

14 marta, 2017

Ljubitelji dobrog starog spoja čokolade i višnje neće ostati ravnodušni prema ovoj pravoj čokoladnoj dami, po receptu naše drage korisnice Horvat Tine!

  • Vreme pripreme: 40 minuta
  • Vreme kuvanja: 25 minuta
  • Broj obroka: Poslastica za celu porodicu!

Način pripreme

Umutimo jaja nekih 5 minuta. U posebnoj posudi pomešamo brašno, prašak i šećer. Izrendamo koru limuna. Na pari otopimo čokoladu i margarin pa dodamo. Dobro umutimo. Pomešamo lagano ove dve smese. Ispečemo dve kore. Pečemo dok lepo ne porumene. Iscedimo sok limuna, pa prelijemo kore. Ostavimo da se ohlade. Stavimo višnje da se kuvaju sa vodom i šećerom. Kuvamo dok se smesa skoro ne izjednači. Umutimo želatin po upustvu sa pakovanja i ostavimo da se ohladi. Premazemo obe kore ovim filom. Stavimo na ringlu šećer i 10 kašika mleka. Kuvamo 10ak minuta nakon što provri. Onda dodamo čokoladu i margarin i mešamo da se otopi. Ostavimo da se ohladi. Podelimo na pola. U jedan deo dodamo voće, a u drugi orahe, keks i mleko. Preko fila sa višnjama stavimo fil sa orasima. Pa fil sa voćem. Ponovimo. Stavimo da se stegne. Umutimo šlag krem, pa premažemo tortu i ukrasimo. Čokoladu otopimo pa dodamo dve kašike šlaga i ukrasimo.

Sastojci

KORE:

5 jaja

150 g brašna

100 g Dijamant margarina

50 g crne čokolade

50 g šećera

1 kesica praška za pecivo

50 ml mleka

1 limun - korica

PRELIV KORA:

1 limun - sok

FIL 1: 300 g višanja

100 ml vode

50 g šećera

1 kesica želatina

FIL 2:

600 g šećera

10 kašika mleka

300 g crne čokolade

150 g margarina

40 g mlevenih oraha

100 g mlevenog keksa

200 g mešavine višanja, jagoda i ribizli

UKRAŠAVANJE:

1 kesica šlag krema od vanile

50 g crne čokolade

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]