Cherry tart

Autor Marina Ignjatovic  

25 decembra, 2017

Socno i ukusno za probati obavezno.

  • Vreme pripreme: 2 sata
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: 8

Način pripreme

U dublju posudu sjediniti brašno , šećer , so , pavlaku , ekstrat od vanile pa dodati margarin i mesiti sa povremenim dodavanjem vode.

Mesiti testo dok se ne dobije čvrsta glatka masa pa je pokriti folijom i ostaviti u frižideru da odmara 1 sat.

Višnjama i trešnjama izvaditi koščice i sastaviti sa šećerom , grizom i vanilin šećerom.

Testo izvaditi iz frižidera pa odvojiti jedan deo i razvlačiti ga rukama, u predhodno namazan i brašnom posut pleh 24 cm.

Podići malo ivice testa pa pomoću viljuške na nekoliko mesta po dnu izbosti da se tokom pečenja ne bi testo podizalo.

Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći testo do pola , potom izvaditi iz rerne napuniti filom i od ostalog razvučenog ( oklagijom ) testa seći trake i stavljati unakrsno preko fila.

Vratiti u rernu i zapeći.

Pečenu pitu ohladiti i posuti šećerom u prahu.

Sastojci

250 gr margarina

300 gr šećera

750 gr mekog brašna

50 ml hladne vode

100 ml kisele pavlake

malo soli

malo ekstrata od vanile

--Fil

500 gr višanja

6 kašika šećera

6 kašika griza

1 kesica vanilin šećera

šaka trešanja

Posipanje

100 gr šećera u prahu

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]