Cezar salata

Autor jelena  

14 decembra, 2017

Malo izmenjen recept za Cezar salatu..jako je ukusna..

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: 2 porcije

Način pripreme

Pileće belo meso iseći na trakice i ispržiti na malo ulja, da porumeni sa obe strane.

Beli luk sitno iseckati, pomešati sa hlebom iseckanim na kockice (može samo korica hleba) i propržiti u tiganju u kom se pržilo meso. Salatu oprati i iscepkati.

Zelenu salatu posoliti, staviti malo maslinovog ulja i sok od 1/2 limuna. Preko salate staviti piletinu i hleb.

Preliti pavlakom pomešanom sa majonezom. Prijatno!

Sastojci

1 manja glavica zelene salate

200 g pilećeg belog mesa

2 manje kriške bajatog belog hleba

2 čena belog luka

1/2 limuna

1 čaša (180g) kisele pavlake

1 kašika Dijamant light majoneza

malo soli

malo ulja

malo maslinovog ulja

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 5]