Čajni keks

Autor Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

3 jula, 2018

Idealna užina i grickalica za leto koje je pred nama. Tope se u ustima.

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 8

Način pripreme

Penasto umutiti margarin sa šećerom, dodati jaja, vanilin šećer, prašak za pecivo i rum.

Postepeno dodavati brašno.

Masu sipati u špric za tulumbe ili poslastičarski špric, pa istiskivati željene oblike na pleh obložen pek- papirom.

Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Sastojci

- 125 g Dijamant Expert margarina

- 125 g šećera

- 300 g brašna

- 2 manja jajeta

- kesica vanilin šećera

- 1/ 2 kesice praška za pecivo

- 1 kašika ruma.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]