Autor Suzana Mitic Torte
3 septembra, 2018
Fenomenalan ukus koji se topi u ustima !
Umutiti belanca u čvrst šam.Postepeno dodavati kašiku po kašiku šećera neprekidno muteći.Kad se šećer istopi isključiti mikser pa dodati seckan ,mleven orah i brašno.Lagano promešati ,sjediniti smesu i isipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Peći na 200 C oko 10 minuta.
Na isti način napraviti i II i III koru samo što u drugu dodajte iseckano suvo grožđe a u III iseckane suve smokve.
Žumanca umutite sa šećerom penasto i skuvajte fil na pari.Kad varjača počne da ostavlja trag dodajte čokoladu koju ste izlomili na sitne parčiće.Promešajte da se čokolada istopi.Ohladite.Margarin umutite penasto pa sjedinite sa hladnim filom.
Mleko i šećer prokuvati pa dodati mleven orah.Ohladiti.U hladan fil dodati izmiksan margarin i isceđen ceo limun.Sjediniti.
Finalni postupak :kora,fil sa čokoladom,fil sa žele bombonama,kora...
Dekorisati po želji.
Prijatno !
Potrebno za I koru :
10 belanaca
12 kašika šećer
8 kašika mleven orah
8 kašika seckan orah
1 kašika brašna
Potrebno za II koru :
10 belanaca
12 kašika šećer
8 kašika mleven orah
8 kašika seckan orah
100 gr seckano suvo grožđe
1 kašika brašna
Potrebno za III koru :
10 belanaca
12 kašika šećer
8 kašika mleven orah
8 kašika seckan orah
100 gr seckane suve smokve
1 kašika brašna
Potrebno za I fil :
30 žumanaca
25 kašika šećer
350 gr čokolade
350 gr Dijamant margarin sa maslacem
Potrebno za II fil :
1,5 dl mleka
180 gr šećer
250 gr Dijamant margarin sa maslacem
250 gr žele bombone
1 limun (sok )