Pita od borovnica i malina
Pita od borovnica i malina

Blueberry and raspberry pie – Pita od borovnica i malina

Autor Marina Ignjatovic  

19 juna, 2018

Od ove mase testa bi trebalo da vam ispadnu dve pite

  • Vreme pripreme: 35 minuta
  • Vreme kuvanja: 30 minuta
  • Broj obroka: 10

Način pripreme

U dublju posudu sjediniti brašno , šećer , so , pavlaku , ekstrat od vanile pa dodati margarin i mesiti sa povremenim dodavanjem vode.

Mesiti testo dok se ne dobije čvrsta glatka masa pa je pokriti folijom i ostaviti u frižideru da odmara 1 sat.

Borovnice i malinesastaviti sa šećerom , grizom i vanilin šećerom.

Testo izvaditi iz frižidera pa odvojiti jedan deo i razvlačiti ga rukama, u predhodno namazan i brašnom posut pleh 24 cm.

Podići malo ivice testa pa pomoću viljuške na nekoliko mesta po dnu izbosti da se tokom pečenja ne bi testo podizalo.

Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći testo do pola , potom izvaditi iz rerne napuniti filom i od ostalog razvučenog ( oklagijom ) testa seći trake i stavljati unakrsno preko fila.Vratiti u rernu i zapeći.

Pečenu pitu ohladiti i posuti šećerom u prahu.

Sastojci

Sastojci za testo :

250 gr margarina

300 gr šećera

750 gr mekog brašna

50 ml hladne vode

100 ml kisele pavlake

malo soli

malo ekstrata od vanile

Fil :

250 gr borovnica

250 gr malina

6 kašika šećera

6 kašika griza

1 kesica vanilin šećera

Posipanje :

100 gr šećera u prahu

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]