Autor Suzana Mitic Torte
8 oktobra, 2018
Kore sočne,fil ima kiselkastu notu te torti daje posebnu aromu.Preukusna je !
Sjediniti jaja,ulje,mleko i aromu vanile pa izmutiti mikserom dok se ne povežu sastojci.Smesi naizmenično dodavati suve sastojke i ključalu vodu imutiti mikserom da masa postane homogena.
Smesu izliti u veliki pleh(od elektičnog šporeta) i peći na 180 C oko 20 minuta.Koru ohladiti i preseći je na 3 jednaka dela da bi ste dobili 3 kore.Dobro ohladiti.
Crveno voće pomešati sa šećerom i staviti da se kuva,da vri 5 minuta.Gustin pomešati sa malo vode i isipati postepeno u voće naizmenično mešati.Mešati fil dok se ne zgusne.U topao fil dodati margarin i mešati dok se ne otopi.Ohladiti.
Puding razmutite sa malo mleka a ostatak mleka staviti da se zagreva na laganoj vatri sa šećerom.Kad
provri isipati lagano puding i zakuvati.Mešati dok se ne zgusne,skoniti sa šporeta pa dodati iseckanu čokoladu .Mešati dok se čokolada ne otopi.Ohladiti.
Margarin umutite penasto , dodajte hladan puding.Izmiksajte pa dodajte krem šlag i nastaviti mućenje dok krema ne postane glatka.
Krem šlag umutiti sa kiselom vodom.
Filovanje :
kora,1/3 fila sa crvenim voćem,1/3 fila sa mlekom,1/3 umućenog šlaga,kora...
Dekorisati po želji.
Prijatno !
300 gr brašna
100 gr kakao
300 gr šećer
1 kesica vanilin šećer
1 kesica prašak za pecivo
2 kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
250 ml mleka
1 kašika arome vanila
100 ml ulja
250 ml ključale vode
2 jaja
Za fil s voćem :
600 gr crveno mix voće
150 gr šećer
70 gr gustin
50 gr Dijamant posni margarin
Za fil s mlekom :
1 l mleka
150 gr šećer
3 kesice puding od vanile
120 gr Dijamant posni margarina
100 gr krem šlag
100 gr čokolade
I još je potrebno :
200 gr krem šlag
200 ml kisela voda