Bele kuglice sa brusnicom – bez glutena
Autor Ana Nikolic Kolači
26 januara, 2018
Ukusne bele kuglice sa kokosom i keksom. Prelepa aroma pomorandže i kokosa za hedoniste. Brzo i lako se prave, bez pečenja.
- Vreme pripreme: 50 minuta
- Vreme kuvanja: 5 minuta
- Broj obroka: 20 kuglica
Način pripreme
Pomorandžu lepo oprati i staviti u zamrzivač oko sat vreme. Narendati koru dok je pomorandža još zamrznuta. Stoni margarin ostaviti na sobnoj temperaturi da omekne, pa ga penasto umutiti sa šećerom u prahu. Onda dodati mleveni keks, brusnicu, kokosovo brašno i rendanu koru pomorandže. Sve dobro umesiti i ako je potrebno dodati malo tople vode kako bi se dobila smesa za lakše oblikovanje. Od smese praviti kuglice veličine oraha i uvaljati ih u kokosovo brašno. Bele kuglice možete servirati u ukrasne papirne korpice. Bele kuglice staviti na hladnom mestu oko 30 minuta da se stegnu. Kuglice mogu biti posne ako se koriti posni keks bez glutena i posni margarine.
Sastojci
200 gr Dijamant stoni margarin
50 gr kokosovog brašna
300 gr mlevenog keksa bez glutena
100 gr suve brusnice
50 gr šećer u prahu
1 rendana kora pomorandže
2-3 kašike tople vode
Za valjanje:
80rg kokosovog brašna