Bele kuglice sa brusnicom – bez glutena

Autor Ana Nikolic  

26 januara, 2018

Ukusne bele kuglice sa kokosom i keksom. Prelepa aroma pomorandže i kokosa za hedoniste. Brzo i lako se prave, bez pečenja.

  • Vreme pripreme: 50 minuta
  • Vreme kuvanja: 5 minuta
  • Broj obroka: 20 kuglica

Način pripreme

Pomorandžu lepo oprati i staviti u zamrzivač oko sat vreme. Narendati koru dok je pomorandža još zamrznuta. Stoni margarin ostaviti na sobnoj temperaturi da omekne, pa ga penasto umutiti sa šećerom u prahu. Onda dodati mleveni keks, brusnicu, kokosovo brašno i rendanu koru pomorandže. Sve dobro umesiti i ako je potrebno dodati malo tople vode kako bi se dobila smesa za lakše oblikovanje. Od smese praviti kuglice veličine oraha i uvaljati ih u kokosovo brašno. Bele kuglice možete servirati u ukrasne papirne korpice. Bele kuglice staviti na hladnom mestu oko 30 minuta da se stegnu. Kuglice mogu biti posne ako se koriti posni keks bez glutena i posni margarine.

Sastojci

200 gr Dijamant stoni margarin

50 gr kokosovog brašna

300 gr mlevenog keksa bez glutena

100 gr suve brusnice

50 gr šećer u prahu

1 rendana kora pomorandže

2-3 kašike tople vode

Za valjanje:

80rg kokosovog brašna

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]