Autor Suzana Mitic Torte
31 avgusta, 2018
Osvežavajuća torta,pogodna za vrele letnje dane !
Umutiti belanca u čvrst šam pa postepeno dodati šećer i mutiti dok se šećer ne istopi.Smanjiti brzinu miksera i dodati kakao i prezle.Smesu isipati u pleg kog ste obložili papirom za pečenje.Peći na 200 c 10 minuta.Na isti način napraviti još 3 identične kore.
Žumanca umutitite sa šećerom .dodajte kakao,puding od čokolade,malo mleka i sve to zakuvajte u ostatak mleka.U vruć fil dodajte čokoladu izlomljenu na sitnije kocke.Kad se fil ohladi sjedinite ga sa umućenim margarinom.
Maline i kupine prelijte sa delom vode , šećerom i kuvajte 5 minuta na slaboj vatri.Želatin prelijte sa malo vode i pustite da nabubri.Puding od malina razmutite sa vodom i zakuvajte zajedno sa malinama i kupinama.Pustite da se ohladi.
Finalni postupak :
kora,fil sa malinama i kupinama,fil sa čokoladom,kora...
Dekorisati po želji !
Prijatno !
Potrebno za kore (x4) :
6 belanaca
8 kašika šećer
2 kašike kakao
2 kašike prezle
Potrebno za I fil :
24 žumanaca
20 kašike šećer
100 gr kakao
2 kesice puding od čokolade
1 l mleka
400 gr čokolada
250 gr Dijaman margarin sa maslacem
Potrebno za II fil :
400 gr malina
400 gr kupina
6 dl bode
13 kašika šećer
20 gr želatin
2 kesice puding od malina