Aromaticna piletina sa mladim krompiricima
Aromaticna piletina sa mladim krompiricima

Aromatična piletina sa mladim krompirićima

Autor Colja  

11 maja, 2018

Mekana i aromatična piletina sa krompirićima, prelivena cezar salatnim prelivom je pravi raj za nepce.

  • Vreme pripreme: 35 minuta
  • Vreme kuvanja: 35 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

Pileće grudi oprati, staviti u posudu, preliti belim vinom, poklopiti i ostaviti da odstoji u frižideru 30 minuta.

Za to vreme očistiti krompiriće, oprati ih, prosušiti, posoliti i posuti timijanom.

Pileće grudi izvaditi iz vina, posoliti, posuti timijanom i staviti u pleh. Dodati krompiriće, sve preliti vinom u kome se piletina marinirala i sa malo ulja, pa staviti u zagrejanu rernu da se peče na 220 stepeni C.

Pečenu piletinu sa krompirićima preliti cezar salatnim prelivom i poslužiti uz salatu po želji.

Sastojci

2 komada pilećih grudi

1 kg mladih krompirića

200 ml belog vina

po ukusu timijana

po ukusu soli

po potrebi ulja

100 g Dijamant cezar salatnog preliva

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]