Aromatična jagnjeća rebarca
Autor Dijamant.Kuhinja Glavna jela
14 marta, 2017
Aromatična jagnjeća rebarca, marinirana senfom, limunom i medom, sa kuvanim krompirom začinjenim belim lukom i fantastičnom mirođijom, topiće Vam se u ustima i lepiti za prste!
- Vreme pripreme: 30 minuta
- Vreme kuvanja: 1 sat 15 minuta
- Broj obroka: Ručak za 5 osoba
Način pripreme
Jagnjetinu oprati i posušiti. Začinsko bilje pomešati sa iseckanim belim lukom, limunovom koricom i začinima. Posebno umutiti senf sa limunom, medom i Mediteran uljem. Meso premazati smesom senfa, meda, limuna i ulja, a potom dobro utrljati bilje. Ostaviti ga da miruje dva sata u frižideru, s tim da ga s vremena na vreme okrenemo, da lepo upije marinadu. Veći tiganj dobro zagrejati, dodati ulje i komadić margarina, pa naglo propržiti meso sa svih strana da dobije lepu koricu. Prebaciti ga u sud za pečenje, poklopiti i peći sat, sat i po na 180-200 stepeni, u zavisnosti od rerne. Sok od pečenja ne bacati, nego na malo margarina propržiti kašiku brašna, dodati začinsku papriku i naliti proceđen sok. Krompir skuvati u slanoj vodi, pa ga propržiti na margarinu, začiniti ga belim lukom u granulama i mirođijom. Poslužiti toplo.
Sastojci
1 kg jagnjećih rebara
po ukusu soli i bibera
2 kašike senfa
1 limun - sok i korica
1 kašičica slatke paprike
2 kašike meda
1 kašika Dijamant margarina
1 kašičica kineske mešavine 5 začina
nekoliko grančica ruzmarina
3-4 čena belog luka
nekoliko listića svežeg bosiljka
Dijamant Mediteran ulje
Za prilog: 1 kg mladog krompira