Alžirska ruža

Autor Marina Ignjatovic  

27 januara, 2018

Dekorativni i ukusni kolaci

  • Vreme pripreme: 2 sata
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 6

Način pripreme

Priprema testa:

2 kašike sirupa pomešati sa vodom.

U dublju posudu penasto umutiti puter,dodati brašno i zamesiti sa vodom i sirupom.

Testo treba biti čvrsto, da se ne lepi za radnu površinu.

Testo podeliti na 2 dela.

U jedan deo dodati crvenu prehrambenu boju a drugi deo ostaje isti.

Za fil:

Pomešati mlevene orahe i šećer i dodati im belance.

Sve dobro izmešati i praviti kuglice veličine oraha.

Oba testa tanko rastanjiti.

Slagati 2 boje jednu na drugu.

Zaseći ka sredini sa sve četiri strane ali ne do kraja pa u sredinu staviti lopticu od napravljene smese .

Uzeti dve ivice i savijati na spolja a vrh pritisnuti na vrhu kuglice.Isto uraditi i sa ostalim trima stranama.Vrhove testa pritisnuti prstima pa u svaki zabosti po jedan badem.

Napravljene ružice ređati u ppleh obložen papirom za pečenje .

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Pečene ružice izvaditi iz pleha poređati u dublju posudu i preliti ohlađenom agdom.

Sastaviti šećer,vodu sok od limuna i anis pa kuvati do ključanja .Isključiti šporet i ostaviti da se kuva dok vatra ne utihne.

Sastojci

Za testo:

500 g sojinog brašna,

150 g margarina,

2 kasike javorovog sirupa (može i neki drugi),

1/2 šolje vode

Za fil:

125 g mlevenih oraha,

125 g šećera,

1 belance

Agda:

2 šolje šećera ( od bele kafe ),

2 šolje vode,

sok od limuna i anis

Još:

50 g badema

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]