EmailTweet 3 Prikaz preko čitavog ekrana Novogodišnji medenjaci Autor Sladjana Scekic Kolači 26 decembra, 2018 Da Vam cela kuća zamiriše ... Vreme pripreme: 1 sat 30 minuta Vreme kuvanja: 10 minuta Broj obroka: Vise porcija Način pripreme Umutiti jaja sa šećerom u prahu pa dodati vanilin šećer,med i otopljen margarin. Dodati sodu bikarbonu začin za medenjake pa lagano umesiti fino glatko testo Testo pokriti sa folijom i ostaviti 2 sata u frižider Posle 2 sata testo razviti debljine oko 5 milimetara pa sa modlama vaditi željeni oblik. Složiti u tepsiju na pek papir. Peći u zagrejanoj rerni 7 minuta na 200stepeni . Dok se medenjaci hlade napraviti rojal za ukrašavanje Belance umutiti pa lagano dodavati šećer u prahu kad je baš jako gusto dodati 1 kašičicu limunovog soka umutiti i smesu odmah staviti u kesu , Ohladjene medenjake ukrasiti Sastojci 400gr brašna 170gr šećera u prahu 1 vanilin šećer 2 jajeta 1 kašika začina za medenjake 80gr dijamant margarina 3 kašike meda na vrh noža sode bikarbone Za ukrašavanje medenjaka: 1 belance 250gr šećera u prahu 1 kašičica sveže ceđenog limunovog soka zatvorite prikaz preko čitavog ekrana 00:00 Ocenite članak [Ukupno: 8 Prosečno: 3.3]