Mini čoko markiza
Autor Sandra Stojiljkovic Cvetkovic Torte
21 juna, 2018
Idealno zaslađenje za goste u vrelim letnjim danima.
- Vreme pripreme: 40 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 10
Način pripreme
Manju šerpicu obložiti providnom prijanjajućom folijom. Kafu skuvati na uobičajen način, sačekati da se malo prohladi, pa procediti kroz cediljku ili gazu.
Piškote umakati u proceđenu kafu i ređati ih tako da prekriju dno i stranice obložene šerpe.
Jaja penasto umutiti, dodati im šećer, pa nastaviti sa mućenjem.
Kada je smesa lepo umućena, skuvati je na pari. Skloniti sa vatre i umešati čokoladu. Mešati dok se čokolada sasvim ne otopi i ne sjedini sa jajima.
Prekriti smesu providnom folijom i sačekati da se ohladi.
Magrarin penasto umutiti, pa mu dodavati kašiku po kašiku čokoladnog fila. Kada je fil lepo umućen, presuti ga u šerpicu sa piškotama i lepo poravnati.
Zatim šerpicu sa markizom odložiti u zamrzivač na sat- dva.
Nakon tog perioda, uz pomoć folije, torticu pažljivo izvući iz šerpice i staviti na veći tanjir ili tacnu za serviranje.
Beli i čokoladni šlag umutiti, pa uz pomoć poslastičarskog džaka naizmenično istiskivati i praviti ukrase po želji.
Ukrasiti čokoladnim bombonicama i perlicama po Vašoj želji i ukusu.
Odložiti u frižider na nekoliko sati,a zatim seći i služiti.
Sastojci
Sastojci:
- 140 g piškota
- 200 ml jake kafe
- 150 g Dijamant stonog margarina
- 4 jajeta
- 125 g šećera
- 150 g čokolade
- beli i čokoladni šlag
- čokoladne bombonice i perlice.