Mini coko markiza
Mini coko markiza

Mini čoko markiza

By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

June 21, 2018

Idealno zaslađenje za goste u vrelim letnjim danima.

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 10

Directions

Manju šerpicu obložiti providnom prijanjajućom folijom. Kafu skuvati na uobičajen način, sačekati da se malo prohladi, pa procediti kroz cediljku ili gazu.

Piškote umakati u proceđenu kafu i ređati ih tako da prekriju dno i stranice obložene šerpe.

Jaja penasto umutiti, dodati im šećer, pa nastaviti sa mućenjem.

Kada je smesa lepo umućena, skuvati je na pari. Skloniti sa vatre i umešati čokoladu. Mešati dok se čokolada sasvim ne otopi i ne sjedini sa jajima.

Prekriti smesu providnom folijom i sačekati da se ohladi.

Magrarin penasto umutiti, pa mu dodavati kašiku po kašiku čokoladnog fila. Kada je fil lepo umućen, presuti ga u šerpicu sa piškotama i lepo poravnati.

Zatim šerpicu sa markizom odložiti u zamrzivač na sat- dva.

Nakon tog perioda, uz pomoć folije, torticu pažljivo izvući iz šerpice i staviti na veći tanjir ili tacnu za serviranje.

Beli i čokoladni šlag umutiti, pa uz pomoć poslastičarskog džaka naizmenično istiskivati i praviti ukrase po želji.

Ukrasiti čokoladnim bombonicama i perlicama po Vašoj želji i ukusu.

Odložiti u frižider na nekoliko sati,a zatim seći i služiti.

Ingredients

Sastojci:

- 140 g piškota

- 200 ml jake kafe

- 150 g Dijamant stonog margarina

- 4 jajeta

- 125 g šećera

- 150 g čokolade

- beli i čokoladni šlag

- čokoladne bombonice i perlice.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]