Pica sendvici
Pica sendvici

Pizza sendviči i „vanilice“

Autor Colja  

25 maja, 2018

Ukusni i zgodni za poneti za doručak, užinu...

  • Vreme pripreme: 55 minuta
  • Vreme kuvanja: 25 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

U mlaku vodu staviti pola izmrvljenog svežeg kvasca, kašičicu šećera i kašičicu brašna, promešati i ostaviti da kvasac nadođe.

U posudu za mešenje staviti 250 g prosejanog brašna, posoliti, dodati fermentisan kvasac, ulje i uz postepeno dodavanje brašna umesiti glatko testo. Premazati ga uljem, pokriti i ostaviti da se duplira.

Razvući testo na oko 5 mm debljine i vaditi krugove modlom prečnika 10 cm i modlama za vanilice u obliku kruga ili deteline sa 4 lista. Na svaki parče testa staviti po kašičicu ili za manje komade 1/2 kašičice kečapa, preko staviti parče šunke, preko opet kečap, pa testo, pa opet kečap, pa rendani kačkavalj, origano, seckane masline. Bitno je staviti kečap između svakog sloja, kako bi se sve lepo spojilo.

Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje, pa poređati sendviče. Praviti razmak između jer će narasti prilikom pečenja. Ostaviti ih da odstoje dok se rerna zagreje na 200 stepeni C.

Pizza sendviče peći 15 do 25 minuta, u zavisnosti od rerne, tj. dok blago ne porumene.

Poslužiti tople, a ukusni su i kada se ohlade.

Sastojci

360 do 400 g brašna za kisela testa

250 ml vode

½ svežeg kvasca

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

2 kašike ulja

150 g šunke

150 g kačkavalja

po želji zelenih maslina

po želji kečapa

po želji origana

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]