Directions
U mlaku vodu staviti pola izmrvljenog svežeg kvasca, kašičicu šećera i kašičicu brašna, promešati i ostaviti da kvasac nadođe.
U posudu za mešenje staviti 250 g prosejanog brašna, posoliti, dodati fermentisan kvasac, ulje i uz postepeno dodavanje brašna umesiti glatko testo. Premazati ga uljem, pokriti i ostaviti da se duplira.
Razvući testo na oko 5 mm debljine i vaditi krugove modlom prečnika 10 cm i modlama za vanilice u obliku kruga ili deteline sa 4 lista. Na svaki parče testa staviti po kašičicu ili za manje komade 1/2 kašičice kečapa, preko staviti parče šunke, preko opet kečap, pa testo, pa opet kečap, pa rendani kačkavalj, origano, seckane masline. Bitno je staviti kečap između svakog sloja, kako bi se sve lepo spojilo.
Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje, pa poređati sendviče. Praviti razmak između jer će narasti prilikom pečenja. Ostaviti ih da odstoje dok se rerna zagreje na 200 stepeni C.
Pizza sendviče peći 15 do 25 minuta, u zavisnosti od rerne, tj. dok blago ne porumene.
Poslužiti tople, a ukusni su i kada se ohlade.
Ingredients
360 do 400 g brašna za kisela testa
250 ml vode
½ svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
2 kašike ulja
150 g šunke
150 g kačkavalja
po želji zelenih maslina
po želji kečapa
po želji origana