Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Ružice sa margarinom
Ružice sa margarinom
Autor:
Milojka Djurdjic
Milojka Djurdjic
Category:
Peciva
Peciva
Priprema:
U pola litra mleka staviti kvasac, kašičicu šećera, kašičicu soli, i malo brašna i ostaviti da kvasac nadodje. U činiju sipati brašno, dodati 3 male šoljice za crnu kafu ulja, posoliti po ukusu, dodati mleko sa kvascem i umesiti glatko testo. Ostaviti da nadodje. Od nadošlog testa razviti tanku koru oklagijom. Margarin umutiti sa 2 žumanca, i time premazati celu koru, a onda uviti u rolat. Seći tanke kriščice (ružice) i redjati na papir na plehu, malo ih odvajati jer ce još da narastu. Umutiti 2 belanca, četkicom premazati ružice, posuti susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200¤C dok porumene.
Sastojci:
500 ml mleka
30 g kvasca
800 g brašna
3 šoljice ulja
200 g margarina
2 jaja
susam, so i šecer
U pola litra mleka staviti kvasac, kašičicu šećera, kašičicu soli, i malo brašna i ostaviti da kvasac nadodje. U činiju sipati brašno, dodati 3 male šoljice za crnu kafu ulja, posoliti po ukusu, dodati mleko sa kvascem i umesiti glatko testo. Ostaviti da nadodje. Od nadošlog testa razviti tanku koru oklagijom. Margarin umutiti sa 2 žumanca, i time premazati celu koru, a onda uviti u rolat. Seći tanke kriščice (ružice) i redjati na papir na plehu, malo ih odvajati jer ce još da narastu. Umutiti 2 belanca, četkicom premazati ružice, posuti susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200¤C dok porumene.
Sastojci:
500 ml mleka
30 g kvasca
800 g brašna
3 šoljice ulja
200 g margarina
2 jaja
susam, so i šecer
Priprema:
U pola litra mleka staviti kvasac, kašičicu šećera, kašičicu soli, i malo brašna i ostaviti da kvasac nadodje. U činiju sipati brašno, dodati 3 male šoljice za crnu kafu ulja, posoliti po ukusu, dodati mleko sa kvascem i umesiti glatko testo. Ostaviti da nadodje. Od nadošlog testa razviti tanku koru oklagijom. Margarin umutiti sa 2 žumanca, i time premazati celu koru, a onda uviti u rolat. Seći tanke kriščice (ružice) i redjati na papir na plehu, malo ih odvajati jer ce još da narastu. Umutiti 2 belanca, četkicom premazati ružice, posuti susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200¤C dok porumene.
Sastojci:
500 ml mleka
30 g kvasca
800 g brašna
3 šoljice ulja
200 g margarina
2 jaja
susam, so i šecer
U pola litra mleka staviti kvasac, kašičicu šećera, kašičicu soli, i malo brašna i ostaviti da kvasac nadodje. U činiju sipati brašno, dodati 3 male šoljice za crnu kafu ulja, posoliti po ukusu, dodati mleko sa kvascem i umesiti glatko testo. Ostaviti da nadodje. Od nadošlog testa razviti tanku koru oklagijom. Margarin umutiti sa 2 žumanca, i time premazati celu koru, a onda uviti u rolat. Seći tanke kriščice (ružice) i redjati na papir na plehu, malo ih odvajati jer ce još da narastu. Umutiti 2 belanca, četkicom premazati ružice, posuti susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200¤C dok porumene.
Sastojci:
500 ml mleka
30 g kvasca
800 g brašna
3 šoljice ulja
200 g margarina
2 jaja
susam, so i šecer
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs