recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
456
Mesne loptice u lisnatom testu
Autor: Suzana Mitic
Kategorija: Glavna jela
2693
Takmičenje je završilo.
456
2693
Ime recepta:
Mesne loptice u lisnatom testu

Autor:
Suzana Mitic

Category:
Glavna jela

Priprema:
U odgovarajuću činiju staviti mleveno meso.Dodati sitno sečen crni i beli luk a zatim jaje,prezle,so,biber,začinsko bilje,alevu papriku i Ras Al Hanout.Rukom umesite smesu.Pokriti folijom i ostaviti 20 minuta u frižideru. Zatim napraviti lisnato testo.Kvasac razmutite sa vodom ,dodajte kašičicu šećera i nekoliko kašika brašna.Varjačom promešati i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu činiju stavite jogurt,so,isipajte nadošli kvasac,postepeno dodavajte brašno i umesite glatko testo.Testo odmah podelite na 5 delova.Svaki deo premazati margarinom i stavite jedan deo preko drugog.Zadnji ne premazujete.Od svih 5 loptica razvijete veću četvrtastu ploču debljine od oko 3-4 mm.Točkićem za testo presecite na 12 kocki nepravilnog oblika.Svaku kocku stavite u pleh za mafine i pritisnuti testo da dopre do dna pleha .Pokriti krpom i ostavite dok pripremite loptice. Smesu izvadite iz frižidera u napravite 12 loptica.Svaku lopticu rastanjiti na dlanu i staviti po kockicu kačkavalja.Između dlanova uvaljajte lopticu pravilnog oblika.Pržite ih na vrelom ulju sa svih strana dok blago ne porumene,vrlo krartko.Izvadite rešetkastom ​kašikom na papirni ubrus da upiju višak masnoće.Prohlađene loptice stavite na testo,svaku pospite sa po 1 kašikom pasiranog paradajza i peći na 200 C dok ne porumeni. Dekorišite čačkalicom i stavite kolutove mladog luka. Uživajte u divnom ukusu . Prijatno !

Sastojci:
500 gr mlevenog mesa
2 struka mlaki crni luk
2 čena belog luka
1 puna kašika Ras Al Hanout
1/2 kašičice aleve paprike
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 kašika začinsko bilje
1 jaje
3 kašika prezli


Još je potrebno :

100 ml pasiranog paradajza
kolutovi crnog luka
100 gr kačkavalja
ulje za prženje

Za testo je potrebno :


200 ml voda
200 ml jogurta
20 gr kocka kvasca
1 kašičica šećera
2 ravne kašičice soli
600 gr brašna
180 gr Dobro jutro margarina
Priprema:
U odgovarajuću činiju staviti mleveno meso.Dodati sitno sečen crni i beli luk a zatim jaje,prezle,so,biber,začinsko bilje,alevu papriku i Ras Al Hanout.Rukom umesite smesu.Pokriti folijom i ostaviti 20 minuta u frižideru. Zatim napraviti lisnato testo.Kvasac razmutite sa vodom ,dodajte kašičicu šećera i nekoliko kašika brašna.Varjačom promešati i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu činiju stavite jogurt,so,isipajte nadošli kvasac,postepeno dodavajte brašno i umesite glatko testo.Testo odmah podelite na 5 delova.Svaki deo premazati margarinom i stavite jedan deo preko drugog.Zadnji ne premazujete.Od svih 5 loptica razvijete veću četvrtastu ploču debljine od oko 3-4 mm.Točkićem za testo presecite na 12 kocki nepravilnog oblika.Svaku kocku stavite u pleh za mafine i pritisnuti testo da dopre do dna pleha .Pokriti krpom i ostavite dok pripremite loptice. Smesu izvadite iz frižidera u napravite 12 loptica.Svaku lopticu rastanjiti na dlanu i staviti po kockicu kačkavalja.Između dlanova uvaljajte lopticu pravilnog oblika.Pržite ih na vrelom ulju sa svih strana dok blago ne porumene,vrlo krartko.Izvadite rešetkastom ​kašikom na papirni ubrus da upiju višak masnoće.Prohlađene loptice stavite na testo,svaku pospite sa po 1 kašikom pasiranog paradajza i peći na 200 C dok ne porumeni. Dekorišite čačkalicom i stavite kolutove mladog luka. Uživajte u divnom ukusu . Prijatno !

Sastojci:
500 gr mlevenog mesa
2 struka mlaki crni luk
2 čena belog luka
1 puna kašika Ras Al Hanout
1/2 kašičice aleve paprike
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 kašika začinsko bilje
1 jaje
3 kašika prezli


Još je potrebno :

100 ml pasiranog paradajza
kolutovi crnog luka
100 gr kačkavalja
ulje za prženje

Za testo je potrebno :


200 ml voda
200 ml jogurta
20 gr kocka kvasca
1 kašičica šećera
2 ravne kašičice soli
600 gr brašna
180 gr Dobro jutro margarina