Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Mesne loptice u lisnatom testu
Mesne loptice u lisnatom testu
Autor:
Suzana Mitic
Suzana Mitic
Category:
Glavna jela
Glavna jela
Priprema:
U odgovarajuću činiju staviti mleveno meso.Dodati sitno sečen crni i beli luk a zatim jaje,prezle,so,biber,začinsko bilje,alevu papriku i Ras Al Hanout.Rukom umesite smesu.Pokriti folijom i ostaviti 20 minuta u frižideru. Zatim napraviti lisnato testo.Kvasac razmutite sa vodom ,dodajte kašičicu šećera i nekoliko kašika brašna.Varjačom promešati i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu činiju stavite jogurt,so,isipajte nadošli kvasac,postepeno dodavajte brašno i umesite glatko testo.Testo odmah podelite na 5 delova.Svaki deo premazati margarinom i stavite jedan deo preko drugog.Zadnji ne premazujete.Od svih 5 loptica razvijete veću četvrtastu ploču debljine od oko 3-4 mm.Točkićem za testo presecite na 12 kocki nepravilnog oblika.Svaku kocku stavite u pleh za mafine i pritisnuti testo da dopre do dna pleha .Pokriti krpom i ostavite dok pripremite loptice. Smesu izvadite iz frižidera u napravite 12 loptica.Svaku lopticu rastanjiti na dlanu i staviti po kockicu kačkavalja.Između dlanova uvaljajte lopticu pravilnog oblika.Pržite ih na vrelom ulju sa svih strana dok blago ne porumene,vrlo krartko.Izvadite rešetkastom kašikom na papirni ubrus da upiju višak masnoće.Prohlađene loptice stavite na testo,svaku pospite sa po 1 kašikom pasiranog paradajza i peći na 200 C dok ne porumeni. Dekorišite čačkalicom i stavite kolutove mladog luka. Uživajte u divnom ukusu . Prijatno !
Sastojci:
500 gr mlevenog mesa
2 struka mlaki crni luk
2 čena belog luka
1 puna kašika Ras Al Hanout
1/2 kašičice aleve paprike
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 kašika začinsko bilje
1 jaje
3 kašika prezli
Još je potrebno :
100 ml pasiranog paradajza
kolutovi crnog luka
100 gr kačkavalja
ulje za prženje
Za testo je potrebno :
200 ml voda
200 ml jogurta
20 gr kocka kvasca
1 kašičica šećera
2 ravne kašičice soli
600 gr brašna
180 gr Dobro jutro margarina
U odgovarajuću činiju staviti mleveno meso.Dodati sitno sečen crni i beli luk a zatim jaje,prezle,so,biber,začinsko bilje,alevu papriku i Ras Al Hanout.Rukom umesite smesu.Pokriti folijom i ostaviti 20 minuta u frižideru. Zatim napraviti lisnato testo.Kvasac razmutite sa vodom ,dodajte kašičicu šećera i nekoliko kašika brašna.Varjačom promešati i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu činiju stavite jogurt,so,isipajte nadošli kvasac,postepeno dodavajte brašno i umesite glatko testo.Testo odmah podelite na 5 delova.Svaki deo premazati margarinom i stavite jedan deo preko drugog.Zadnji ne premazujete.Od svih 5 loptica razvijete veću četvrtastu ploču debljine od oko 3-4 mm.Točkićem za testo presecite na 12 kocki nepravilnog oblika.Svaku kocku stavite u pleh za mafine i pritisnuti testo da dopre do dna pleha .Pokriti krpom i ostavite dok pripremite loptice. Smesu izvadite iz frižidera u napravite 12 loptica.Svaku lopticu rastanjiti na dlanu i staviti po kockicu kačkavalja.Između dlanova uvaljajte lopticu pravilnog oblika.Pržite ih na vrelom ulju sa svih strana dok blago ne porumene,vrlo krartko.Izvadite rešetkastom kašikom na papirni ubrus da upiju višak masnoće.Prohlađene loptice stavite na testo,svaku pospite sa po 1 kašikom pasiranog paradajza i peći na 200 C dok ne porumeni. Dekorišite čačkalicom i stavite kolutove mladog luka. Uživajte u divnom ukusu . Prijatno !
Sastojci:
500 gr mlevenog mesa
2 struka mlaki crni luk
2 čena belog luka
1 puna kašika Ras Al Hanout
1/2 kašičice aleve paprike
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 kašika začinsko bilje
1 jaje
3 kašika prezli
Još je potrebno :
100 ml pasiranog paradajza
kolutovi crnog luka
100 gr kačkavalja
ulje za prženje
Za testo je potrebno :
200 ml voda
200 ml jogurta
20 gr kocka kvasca
1 kašičica šećera
2 ravne kašičice soli
600 gr brašna
180 gr Dobro jutro margarina
Priprema:
U odgovarajuću činiju staviti mleveno meso.Dodati sitno sečen crni i beli luk a zatim jaje,prezle,so,biber,začinsko bilje,alevu papriku i Ras Al Hanout.Rukom umesite smesu.Pokriti folijom i ostaviti 20 minuta u frižideru. Zatim napraviti lisnato testo.Kvasac razmutite sa vodom ,dodajte kašičicu šećera i nekoliko kašika brašna.Varjačom promešati i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu činiju stavite jogurt,so,isipajte nadošli kvasac,postepeno dodavajte brašno i umesite glatko testo.Testo odmah podelite na 5 delova.Svaki deo premazati margarinom i stavite jedan deo preko drugog.Zadnji ne premazujete.Od svih 5 loptica razvijete veću četvrtastu ploču debljine od oko 3-4 mm.Točkićem za testo presecite na 12 kocki nepravilnog oblika.Svaku kocku stavite u pleh za mafine i pritisnuti testo da dopre do dna pleha .Pokriti krpom i ostavite dok pripremite loptice. Smesu izvadite iz frižidera u napravite 12 loptica.Svaku lopticu rastanjiti na dlanu i staviti po kockicu kačkavalja.Između dlanova uvaljajte lopticu pravilnog oblika.Pržite ih na vrelom ulju sa svih strana dok blago ne porumene,vrlo krartko.Izvadite rešetkastom kašikom na papirni ubrus da upiju višak masnoće.Prohlađene loptice stavite na testo,svaku pospite sa po 1 kašikom pasiranog paradajza i peći na 200 C dok ne porumeni. Dekorišite čačkalicom i stavite kolutove mladog luka. Uživajte u divnom ukusu . Prijatno !
Sastojci:
500 gr mlevenog mesa
2 struka mlaki crni luk
2 čena belog luka
1 puna kašika Ras Al Hanout
1/2 kašičice aleve paprike
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 kašika začinsko bilje
1 jaje
3 kašika prezli
Još je potrebno :
100 ml pasiranog paradajza
kolutovi crnog luka
100 gr kačkavalja
ulje za prženje
Za testo je potrebno :
200 ml voda
200 ml jogurta
20 gr kocka kvasca
1 kašičica šećera
2 ravne kašičice soli
600 gr brašna
180 gr Dobro jutro margarina
U odgovarajuću činiju staviti mleveno meso.Dodati sitno sečen crni i beli luk a zatim jaje,prezle,so,biber,začinsko bilje,alevu papriku i Ras Al Hanout.Rukom umesite smesu.Pokriti folijom i ostaviti 20 minuta u frižideru. Zatim napraviti lisnato testo.Kvasac razmutite sa vodom ,dodajte kašičicu šećera i nekoliko kašika brašna.Varjačom promešati i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu činiju stavite jogurt,so,isipajte nadošli kvasac,postepeno dodavajte brašno i umesite glatko testo.Testo odmah podelite na 5 delova.Svaki deo premazati margarinom i stavite jedan deo preko drugog.Zadnji ne premazujete.Od svih 5 loptica razvijete veću četvrtastu ploču debljine od oko 3-4 mm.Točkićem za testo presecite na 12 kocki nepravilnog oblika.Svaku kocku stavite u pleh za mafine i pritisnuti testo da dopre do dna pleha .Pokriti krpom i ostavite dok pripremite loptice. Smesu izvadite iz frižidera u napravite 12 loptica.Svaku lopticu rastanjiti na dlanu i staviti po kockicu kačkavalja.Između dlanova uvaljajte lopticu pravilnog oblika.Pržite ih na vrelom ulju sa svih strana dok blago ne porumene,vrlo krartko.Izvadite rešetkastom kašikom na papirni ubrus da upiju višak masnoće.Prohlađene loptice stavite na testo,svaku pospite sa po 1 kašikom pasiranog paradajza i peći na 200 C dok ne porumeni. Dekorišite čačkalicom i stavite kolutove mladog luka. Uživajte u divnom ukusu . Prijatno !
Sastojci:
500 gr mlevenog mesa
2 struka mlaki crni luk
2 čena belog luka
1 puna kašika Ras Al Hanout
1/2 kašičice aleve paprike
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 kašika začinsko bilje
1 jaje
3 kašika prezli
Još je potrebno :
100 ml pasiranog paradajza
kolutovi crnog luka
100 gr kačkavalja
ulje za prženje
Za testo je potrebno :
200 ml voda
200 ml jogurta
20 gr kocka kvasca
1 kašičica šećera
2 ravne kašičice soli
600 gr brašna
180 gr Dobro jutro margarina
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs