recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
14
Panetone
Autor: dijana1970
Kategorija: Poslastice
895
Takmičenje je završilo.
14
895
Ime recepta:
Panetone

Autor:
dijana1970

Category:
Poslastice

Priprema:
Priprema 1 Suvo voće iseckati na sitnije komadiće, badem i lešnik iseckati. Sve pomešati ostaviti sa strane u činiji. 2 U mlako mleko staviti kvasac, kašičicu šećera i kašiku brašna. Ostaviti da se kvasac aktivira. 3 U veću činiju staviti jaja, šećer, omekšali dobro jutro margarin , vanilin šećer i varjačom mutiti dok se šečer ne otopi. Zatim u to dodati aktiviran kvasac i sve fino sjediniti. Lagano dodati brašno i zamesiti testo. Dobijeno testo podeliti na dva dela, staviti u dve manje činije i ostaviti na toplpm mestu da se udvostruči. Seckano suvo voće badem i lešnik podeliti na dva dela. Iz prve činije uzeti nadošlo testo premesiti i dodati jednu polovinu voća staviti u kalup za panetone i ostaviti da se udvostruči tako uraditi i sa preostalim testom i voćem. Nadošao kolač staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni 35 minuta, zatim smanjiti rernu na 150 stepeni i peći još 25 minuta. Gotov panetone posuti prah šecerom.

Sastojci:
500 g brašna
10 g svežeg kvasca
malo soli
2 kesice vanilin šećera
200 g prah šećera
150 ml mlakog mleka
150 g omekšalog Dobro jutro margarina
4 jajeta
100 g seckanih badema
50 g pečenih seckanih lešnika
200 g seckanih suvih kajsija
150 g seckanih suvih šljiva
50 g kandirane brusnice
100 g suvog grožđa
Priprema:
Priprema 1 Suvo voće iseckati na sitnije komadiće, badem i lešnik iseckati. Sve pomešati ostaviti sa strane u činiji. 2 U mlako mleko staviti kvasac, kašičicu šećera i kašiku brašna. Ostaviti da se kvasac aktivira. 3 U veću činiju staviti jaja, šećer, omekšali dobro jutro margarin , vanilin šećer i varjačom mutiti dok se šečer ne otopi. Zatim u to dodati aktiviran kvasac i sve fino sjediniti. Lagano dodati brašno i zamesiti testo. Dobijeno testo podeliti na dva dela, staviti u dve manje činije i ostaviti na toplpm mestu da se udvostruči. Seckano suvo voće badem i lešnik podeliti na dva dela. Iz prve činije uzeti nadošlo testo premesiti i dodati jednu polovinu voća staviti u kalup za panetone i ostaviti da se udvostruči tako uraditi i sa preostalim testom i voćem. Nadošao kolač staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni 35 minuta, zatim smanjiti rernu na 150 stepeni i peći još 25 minuta. Gotov panetone posuti prah šecerom.

Sastojci:
500 g brašna
10 g svežeg kvasca
malo soli
2 kesice vanilin šećera
200 g prah šećera
150 ml mlakog mleka
150 g omekšalog Dobro jutro margarina
4 jajeta
100 g seckanih badema
50 g pečenih seckanih lešnika
200 g seckanih suvih kajsija
150 g seckanih suvih šljiva
50 g kandirane brusnice
100 g suvog grožđa