recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
12
Mekana peciva
Autor: dijana1970
Kategorija: Peciva
860
Takmičenje je završilo.
12
860
Ime recepta:
Mekana peciva

Autor:
dijana1970

Category:
Peciva

Priprema:
Priprema 1 Kvasac, brašno, šečer, izmešati sa mlakom vodom i pustiti da nadodje. 2 Priprema testa: U činiju staviti brašno pa napraviti udubljenje, u to udubljeneje staviti nadošao kvasac, so, ulje, jaja i žumance i lagano sve fino zamesiti sa mlakim mlekom. Oblikovati veliku lopezu i pustiti da nadođe. 3 Nadošlo testo podeliti na male loptice. 4 Svaku lopticu posebno razviti u elipsasti oblik, iseći po dužini, premazati sa margarinom staviti kašiku sira i smotati u kao na slici. Možete raditi i druge oblike po želji. 5 Sve to fino složiti u tepsiju naparavit razmak između peciva da se ne zalepe jedan za drugi, premazati sa neumućenim belancetom posuti sa susamom i krupnom morskom soli. 6 Peći na 200 stepeni 20 minuta. Tople pecibva poslužiti uz mleko jogurt kiselo mleko ili kefir po izboru šta ko voli. Prijatno.

Sastojci:
Za pripremu kvasca:
50 ml mlake vode
50 g svežeg kvasca
1 kašika šećera
Za testo:
1 kg mekog brašna
500 ml mlakog mleka
150 ml ulja
2 kašičice soli
2 jajeta
1 žumance
Za fil:
300 g sitnog sira
100 gDobro Jutro margarina
Priprema:
Priprema 1 Kvasac, brašno, šečer, izmešati sa mlakom vodom i pustiti da nadodje. 2 Priprema testa: U činiju staviti brašno pa napraviti udubljenje, u to udubljeneje staviti nadošao kvasac, so, ulje, jaja i žumance i lagano sve fino zamesiti sa mlakim mlekom. Oblikovati veliku lopezu i pustiti da nadođe. 3 Nadošlo testo podeliti na male loptice. 4 Svaku lopticu posebno razviti u elipsasti oblik, iseći po dužini, premazati sa margarinom staviti kašiku sira i smotati u kao na slici. Možete raditi i druge oblike po želji. 5 Sve to fino složiti u tepsiju naparavit razmak između peciva da se ne zalepe jedan za drugi, premazati sa neumućenim belancetom posuti sa susamom i krupnom morskom soli. 6 Peći na 200 stepeni 20 minuta. Tople pecibva poslužiti uz mleko jogurt kiselo mleko ili kefir po izboru šta ko voli. Prijatno.

Sastojci:
Za pripremu kvasca:
50 ml mlake vode
50 g svežeg kvasca
1 kašika šećera
Za testo:
1 kg mekog brašna
500 ml mlakog mleka
150 ml ulja
2 kašičice soli
2 jajeta
1 žumance
Za fil:
300 g sitnog sira
100 gDobro Jutro margarina