Način pripreme
U mlako mleko izdrobiti kvasac, dodati kašičicu šećera i kašičicu brašna i ostaviti da nadođe.
Umututi žumanca sa prah šećerom, pavlakom i margarinom sobne temperature. Dodati polovinu prosejanog brašna u koje je dodat prstohvat soli, fermentisan kvasac i mutiti mikserom sa nastavkom za testo 5 minuta. Zatim dodati preostalu količinu brašna i umesiti glatko testo. Pokriti ga i ostaviti 15-ak minuta da odstoji.
Testo podeliti na 2 dela. Svaki deo razviti oklagijom u krug, iseći na trouglove željene veličine (13-15 komada) i na svaki komad staviti po ½ kašičice džema od pomorarandži i kocku čokolade. Uviti u kiflice tako da su i krajevi dobro zatvoreni kako džem ne bi iscureo.
Kiflice ređati u pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Ostaviti ih da odstoje 15-ak minuta, taman dok se rerna zagreje na 200 stepeni C. Peći kiflice dok ne porumene. Izvaditi ih iz rerne i ostaviti da se prohlade.
Na pari otopiti belu čokoladu, ulje i vodu, pa svaku kiflicu staviti na rešetkastu kašiku i preliti čokoladom, ili ih samo prošarati. Po želji posuti čokoladnim mrvicama, ili sa malo otopljene crne čokolade.
Količina bele čokolade zavisi od kvaliteta čokolade koja se koristi.
Sastojci
20 g svežeg kvasca
200 ml mleka
1 kašičica šećera
2 supene kašike kisele pavlake
2 žumanceta
200 g Dijamant expert margarina
prstohvat soli
2 kašike prah šećera
500 g brašna za kisela testa
džem od pomorarandži – teglica od 340 g
150 g mlečne čokolade sa keksom
po želji čokoladne mrvice
oko 200 g bele čokolade
2 kašike ulja
2 kašike vode