Musaka sa keljom

Autor ljiljana stankovic  

21 septembra, 2017

Mlo neobična, zdrava musaka.Cena ove musake je oko 800dinara,

  • Vreme pripreme: 2 sata 55 minuta
  • Vreme kuvanja: 1 sat 25 minuta
  • Broj obroka: 4 tanjira

Način pripreme

Listove kelja odvojiti od glavice, oprati ih i kratko blanširati u vreloj vodi kako bi omekšali. Spanać obariti u slanoj vodi, procediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati. U tiganju otopiti margarin pa dodati sitno seckan beli luk i kratko propržiti. Zatim dodati obaren spanać, začiniti po ukusu i dobro izmešati.

Na malo ulja propržiti sitno seckan crni luk, dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Kada je meso napola gotovo dodati pire od paradajza i mlevenu papriku, začiniti po ukusu i dinstati dok meso ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.

Vatrostalnu posudu nauljiti pa dno prekriti listovima kelja a zatim naneti polovinu mesnog fila, opet poslagati listove kelja te premazati filom od spanaća. Preko spanaća naneti ostatak mesnog fila i završiti listovima kelja.

Preliv:

Musaku preliti mešavinom jaja, mleka i pavlake a po površini poslagati listove slanine. Peći u zagrejanoj rerni na 200Cdok ne porumeni.

Sastojci

1 glavica kelja

500g. mlevene junetine

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

300g. spanaća

50g. margarina

2 kašike paradajz pirea

1 kašičica mlevene paprike

6 šnita slanine

0,5 dl. ulja

mešavina začina

mleveni crni biber

Za preliv:

2 jajeta

1dl. pavlake

3 dl. mleka

Priprema:

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]