Mere štednje iliti Aromatično pečenje & Dva sosa

Autor Bojana Stefanovic Fatmama blog  

20 septembra, 2017

Mnogo volimo pečenja! I često ih pravim, jer je brzo, jednostavno, preukusno, a uz razne priloge može da se razvuče i na ručak za čitava tri dana. Tako da sam, malo mozgala i rešila da uklopim par Dijamantovih proizvoda od kojih sam spremila dva divna sosa za pečenje. Oni naravno nisu samo to, i njihova upotreba je mnogo šira, ali ovoga puta su bili savršena kombinacija uz aromatično pečenje i zapečeno povrće.

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 3 sata
  • Broj obroka: Za 4 osobe

Način pripreme

Divan recept za pečenje, varijacija na temu čistog pečenja. Tako da možete po ukusu prilagoditi recept, od vrste mesa, preko priloga.

Ja sam ovoga puta pekla svinjski vrat, svi ga volimo zato što je mekan, sočan i gurmanski prošaran mašću. Meso premažete solju, biberom, kurkumom i senfom, i pospete ruzmarinom. Nalijete dva prsta vode, ubacite u pekač, ili u pleh prekriven folijom, i ubacite u rernu na 150 stepeni, na par sati.Kada je meso pri kraju, naseckate na krupne komade krompir, papriku i luk. Krompir prethodno na par minuta ubacite u kipuću vodu. Rasporedite povrće oko pečenja, tako da povrće delimično bude u savršenom pikantnom soku, koji je nastao tokom pečenja. Vratite u rernu na 20tak minuta, dok se povrće fino ne zapeče.

Uz ovakvu gozbu, savršeno idu dva sosa, koja sam osmislila uz pomoć Dijamant proizvoda.

Majonez sos sa maslinama

Ubacite u multipraktik 5-6 otkoštenih Dijamant maslina, pola kesice Dijamant majoneza, čen belog luka, šaku peršuna, malo maslinovog ulja, limunovog soka, so i biber. Sve umiksajte dok ne dobijete fini glatki sos.

Majonez sos sa renom

Umešajte pola kesice Dijamant majoneza, sa kašikom Dijamant rena, kašikom seckane mirodjije, kašikom pavlake, dodajte so i biber, i sve lepo umešajte viljuškom.

Oba sosa idu savršeno uz aromatično pečenje, ali ih možete korisiti i kao soseve za grilovano povrće, namaze za kanapee, umake za čips ili sveže povrće, pustite mašti na volju.

Prijatno!

I tako, usred te naše male interne porodične akcije, stigao je poziv od Dijamanta, da uradim post na temu "Ručak za 4 osobe za 1000 dinara", koji je deo nagradnog konkursa kojim se promoviše novi, redizajnirani portal Dijamant kuhinje.

Tako da je poziv stigao u pravo vreme. Jer, nekako smo zaključili da se novac dosta troši kada jedemo van kuće. Iako često kuvam, naidju periodi kada se častimo, pa ja malo odmaram, i uživam u hrani koju spremaju neki divni kulinarski znalci. Ali, treba naći pravi balans. Zato se ovaj poziv dobro uklopio u moja trenutna razmišljanja. Kako za manje novca, napraviti ukusan obrok, a opet i jednostavan, da bih što manje vremena trošila na pripremu, i mogla da se posvetim svemu ostalom što se natrpa u jedan dan.

Sastojci

700 g svinjskog vrata u komadu

4 srednja krompira

2 srednje crvene paprike

1 manji crveni luk

Kurkuma, senf, ruzmarin, biber i so

Sosevi:

Dijamant majonez kesica

Dijamant ren 1 kašika

Dijamant crne masline 5-6 komada

1 kašike pavlake

malo maslinovog ulja

limunov sok

čen belog luka

so i biber

mirodjija, peršun

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]