Kobasica sa keksom i karamel kremom
Autor Zorica Poslastice
21 septembra, 2017
Ovo je prava poslastica za sve one koji vole ukus karamela...
- Vreme pripreme: 15 minuta
- Vreme kuvanja: 15 minuta
- Broj obroka: 4 osobe
Način pripreme
U jedan sud mikserom umutite jaja sa šećerom i vanilom pa taj sud stavite u drugi veći sud sa vodom. Kuvajte na pari neprestano mešajući, pa kad počne da se zgušnjava, dodajte 5 kašika predhodno istopljenog šećera (karamel), promešajte i na kraju dodajte čokoladu. Kada se čokolada otopi, sklonite sud i ostavite da se prohladi. Dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.
Keks izlomite što sitnije rukama pa ga dodajte kremu. Izmešajte dobijenu smesu (najbolje rukama), pa je stavite na providnu foliju. Oblikujte u vidu kobasice, uvijte je u foliju i ostavite da se ohladi i stegne u frižideru.
Sastojci
3 jajeta
100 gr šećera + 5 kašika
3 rebra čokolade za kuvanje
1 vanilin šećer
125 gr Dijamant margarina
150-200 gr keksa