Kobasica sa keksom i karamel kremom

Autor Zorica  

21 septembra, 2017

Ovo je prava poslastica za sve one koji vole ukus karamela...

  • Vreme pripreme: 15 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: 4 osobe

Način pripreme

U jedan sud mikserom umutite jaja sa šećerom i vanilom pa taj sud stavite u drugi veći sud sa vodom. Kuvajte na pari neprestano mešajući, pa kad počne da se zgušnjava, dodajte 5 kašika predhodno istopljenog šećera (karamel), promešajte i na kraju dodajte čokoladu. Kada se čokolada otopi, sklonite sud i ostavite da se prohladi. Dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.

Keks izlomite što sitnije rukama pa ga dodajte kremu. Izmešajte dobijenu smesu (najbolje rukama), pa je stavite na providnu foliju. Oblikujte u vidu kobasice, uvijte je u foliju i ostavite da se ohladi i stegne u frižideru.

Sastojci

3 jajeta

100 gr šećera + 5 kašika

3 rebra čokolade za kuvanje

1 vanilin šećer

125 gr Dijamant margarina

150-200 gr keksa

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]