Katarinine kocke
Autor ljiljanastankovic48 Kolači
20 aprila, 2018
Najukusniji kolač
- Vreme pripreme: 1 sat
- Vreme kuvanja: 1 sat
- Broj obroka: 4 tanjira
Način pripreme
Tamna kora:
Odvojiti žumanca od belanaca.Umutiti belanca sa 7 kašika šećera u čvrst sneg. Dodati jedno po jedno žumance blago mešajući mikserom. Na kraju umešati mlevene orahe i brašno. Masu izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni 15 - 20min. Ostaviti da se ohladi.
Bela kora:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati ulje, brašno i na kraju suvo grožđe i seckane orahe.Masu izliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 - 25 minuta.
Fil :
Umutiti žumanca sa šećerom i skuvati na pari.Ostaviti da se ohladi.Umutiti margarin, dodati sok od pomoranžđe i sjediniti sa ohlađenim kremom. Fil podeliti na tri dela. U treći deo fila dodati otopljenu čokoladu i ostaviti za poslednji sloj torte.Tamnu koru preseći vodoravno da se dobiju dve kore. Filovati sledećim redosledom na tamnu koru naneti deo fila, prekriti belom korom, prekriti filom, staviti tamnu koru i premazati filom sa umešanom čokoladom. Posuti mlevenim orasima.
Sastojci
Za tamnu koru:
7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika mlevenih oraha
4 kašika brašna
Z belu koru:
5 belanca
150g. šećera
50g. suvog grožđa
150g. seckanih oraha
4 kašike ulja
4 kašika brašna
Za fil:
8 žumanaca
250 Expert margarina
sok od jedne pomorandže
30g. crne čokolade