Katarinine kocke

Autor ljiljanastankovic48  

20 aprila, 2018

Najukusniji kolač

  • Vreme pripreme: 1 sat
  • Vreme kuvanja: 1 sat
  • Broj obroka: 4 tanjira

Način pripreme

Tamna kora:

Odvojiti žumanca od belanaca.Umutiti belanca sa 7 kašika šećera u čvrst sneg. Dodati jedno po jedno žumance blago mešajući mikserom. Na kraju umešati mlevene orahe i brašno. Masu izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni 15 - 20min. Ostaviti da se ohladi.

Bela kora:

Umutiti belanca sa šećerom, dodati ulje, brašno i na kraju suvo grožđe i seckane orahe.Masu izliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 - 25 minuta.

Fil :

Umutiti žumanca sa šećerom i skuvati na pari.Ostaviti da se ohladi.Umutiti margarin, dodati sok od pomoranžđe i sjediniti sa ohlađenim kremom. Fil podeliti na tri dela. U treći deo fila dodati otopljenu čokoladu i ostaviti za poslednji sloj torte.Tamnu koru preseći vodoravno da se dobiju dve kore. Filovati sledećim redosledom na tamnu koru naneti deo fila, prekriti belom korom, prekriti filom, staviti tamnu koru i premazati filom sa umešanom čokoladom. Posuti mlevenim orasima.

Sastojci

Za tamnu koru:

7 jaja

7 kašika šećera

7 kašika mlevenih oraha

4 kašika brašna

Z belu koru:

5 belanca

150g. šećera

50g. suvog grožđa

150g. seckanih oraha

4 kašike ulja

4 kašika brašna

Za fil:

8 žumanaca

250 Expert margarina

sok od jedne pomorandže

30g. crne čokolade

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]