Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Ruske kape
Ruske kape
Autor:
Dragica Maksimovic
Dragica Maksimovic
Category:
Poslastice
Poslastice
Priprema:
Umutiti penasto jaja, dodati šećer i dobro izmiksati, a zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i na kraju kakao. Ispeći koru i ostaviti da se ohladi. Od 1 litra mleka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti brašno. U preostalo mleko dodati šećer i staviti na šporet da provri. Kada mleko provri dodati razmućeno brašno i kuvati fil dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se dobro ohladi i u hladan dodati Dobro jutro margarin. Iz kore, okruglom modlom, vaditi kružiće veličine po želji i raseći ih. Filom spajati delove i premazati ih okolo, zatim uvaljati u kokos. Rastopiti čokoladu sa uljem i kašičicom staviti na svaku kapu glazuru i sarati pomocu cackalice. PRIJATNO!
Sastojci:
ZA KORU:
5 jaja
14 kašika šećera
25 kašika brašna
3 (male šoljice za kafu) ulja
3 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo
ZA FIL:1 l mleka
20 kašika šećera
10 kašika brašna
250 g Dobro jutro margarina
100 g kokosa
100 g čokolade za mesnju
3 kašike ulja
Umutiti penasto jaja, dodati šećer i dobro izmiksati, a zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i na kraju kakao. Ispeći koru i ostaviti da se ohladi. Od 1 litra mleka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti brašno. U preostalo mleko dodati šećer i staviti na šporet da provri. Kada mleko provri dodati razmućeno brašno i kuvati fil dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se dobro ohladi i u hladan dodati Dobro jutro margarin. Iz kore, okruglom modlom, vaditi kružiće veličine po želji i raseći ih. Filom spajati delove i premazati ih okolo, zatim uvaljati u kokos. Rastopiti čokoladu sa uljem i kašičicom staviti na svaku kapu glazuru i sarati pomocu cackalice. PRIJATNO!
Sastojci:
ZA KORU:
5 jaja
14 kašika šećera
25 kašika brašna
3 (male šoljice za kafu) ulja
3 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo
ZA FIL:1 l mleka
20 kašika šećera
10 kašika brašna
250 g Dobro jutro margarina
100 g kokosa
100 g čokolade za mesnju
3 kašike ulja
Priprema:
Umutiti penasto jaja, dodati šećer i dobro izmiksati, a zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i na kraju kakao. Ispeći koru i ostaviti da se ohladi. Od 1 litra mleka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti brašno. U preostalo mleko dodati šećer i staviti na šporet da provri. Kada mleko provri dodati razmućeno brašno i kuvati fil dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se dobro ohladi i u hladan dodati Dobro jutro margarin. Iz kore, okruglom modlom, vaditi kružiće veličine po želji i raseći ih. Filom spajati delove i premazati ih okolo, zatim uvaljati u kokos. Rastopiti čokoladu sa uljem i kašičicom staviti na svaku kapu glazuru i sarati pomocu cackalice. PRIJATNO!
Sastojci:
ZA KORU:
5 jaja
14 kašika šećera
25 kašika brašna
3 (male šoljice za kafu) ulja
3 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo
ZA FIL:1 l mleka
20 kašika šećera
10 kašika brašna
250 g Dobro jutro margarina
100 g kokosa
100 g čokolade za mesnju
3 kašike ulja
Umutiti penasto jaja, dodati šećer i dobro izmiksati, a zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i na kraju kakao. Ispeći koru i ostaviti da se ohladi. Od 1 litra mleka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti brašno. U preostalo mleko dodati šećer i staviti na šporet da provri. Kada mleko provri dodati razmućeno brašno i kuvati fil dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se dobro ohladi i u hladan dodati Dobro jutro margarin. Iz kore, okruglom modlom, vaditi kružiće veličine po želji i raseći ih. Filom spajati delove i premazati ih okolo, zatim uvaljati u kokos. Rastopiti čokoladu sa uljem i kašičicom staviti na svaku kapu glazuru i sarati pomocu cackalice. PRIJATNO!
Sastojci:
ZA KORU:
5 jaja
14 kašika šećera
25 kašika brašna
3 (male šoljice za kafu) ulja
3 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo
ZA FIL:1 l mleka
20 kašika šećera
10 kašika brašna
250 g Dobro jutro margarina
100 g kokosa
100 g čokolade za mesnju
3 kašike ulja
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs