Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Kolac sa makom
Kolac sa makom
Autor:
Gordana Nadj
Gordana Nadj
Category:
Poslastice
Poslastice
Priprema:
Odvojiti zumanca i belanca, pa belanca umutiti sa secerom i vanilin secerom. Kad se dobije cvrst sneg dodavati jedno po jedno zumance da se dobije penasta masa.Suvo grozdje preliti sokom od iscedjenog limuna i ostaviti da omeksa. Margarin otopiti, a mak popariti sa mlekom i kratko prokuvati. Dodati margarin i mak u prethodnu smesu, zatim redom dodati prasak za pecivo, prezle, brasno i suvo grozdje, kao i narendanu koru od limuna. Peci u podmazanoj tepsiji velicine 30x40 cm na 180 stepeni C oko 20 minuta. Ohladjen kolac premazati pekmezom od kajsija i preliti glazurom od cokolade. Glazura staviti vodu i secer da prokuvaju, dodati margarin i cokoladu i otopiti na laganoj vatri. Prijatno!
Sastojci:
7 jaja, 250 gr secera, 3 vanilin secera, 1 prasak za pecivo, 120 gr margarina Dobro jutro,100 gr suvog grozdja,3 kasike prezli, 4 kasike brasna. 200 gr mlevenog maka, malo mleka, 1 limun. Za glazuru 3 kasike pekmeza od kajsija, 3 kasike vode, 2 kasike secera 25 gr margarina, 120 gr cokolade za kuvanje.
Odvojiti zumanca i belanca, pa belanca umutiti sa secerom i vanilin secerom. Kad se dobije cvrst sneg dodavati jedno po jedno zumance da se dobije penasta masa.Suvo grozdje preliti sokom od iscedjenog limuna i ostaviti da omeksa. Margarin otopiti, a mak popariti sa mlekom i kratko prokuvati. Dodati margarin i mak u prethodnu smesu, zatim redom dodati prasak za pecivo, prezle, brasno i suvo grozdje, kao i narendanu koru od limuna. Peci u podmazanoj tepsiji velicine 30x40 cm na 180 stepeni C oko 20 minuta. Ohladjen kolac premazati pekmezom od kajsija i preliti glazurom od cokolade. Glazura staviti vodu i secer da prokuvaju, dodati margarin i cokoladu i otopiti na laganoj vatri. Prijatno!
Sastojci:
7 jaja, 250 gr secera, 3 vanilin secera, 1 prasak za pecivo, 120 gr margarina Dobro jutro,100 gr suvog grozdja,3 kasike prezli, 4 kasike brasna. 200 gr mlevenog maka, malo mleka, 1 limun. Za glazuru 3 kasike pekmeza od kajsija, 3 kasike vode, 2 kasike secera 25 gr margarina, 120 gr cokolade za kuvanje.
Priprema:
Odvojiti zumanca i belanca, pa belanca umutiti sa secerom i vanilin secerom. Kad se dobije cvrst sneg dodavati jedno po jedno zumance da se dobije penasta masa.Suvo grozdje preliti sokom od iscedjenog limuna i ostaviti da omeksa. Margarin otopiti, a mak popariti sa mlekom i kratko prokuvati. Dodati margarin i mak u prethodnu smesu, zatim redom dodati prasak za pecivo, prezle, brasno i suvo grozdje, kao i narendanu koru od limuna. Peci u podmazanoj tepsiji velicine 30x40 cm na 180 stepeni C oko 20 minuta. Ohladjen kolac premazati pekmezom od kajsija i preliti glazurom od cokolade. Glazura staviti vodu i secer da prokuvaju, dodati margarin i cokoladu i otopiti na laganoj vatri. Prijatno!
Sastojci:
7 jaja, 250 gr secera, 3 vanilin secera, 1 prasak za pecivo, 120 gr margarina Dobro jutro,100 gr suvog grozdja,3 kasike prezli, 4 kasike brasna. 200 gr mlevenog maka, malo mleka, 1 limun. Za glazuru 3 kasike pekmeza od kajsija, 3 kasike vode, 2 kasike secera 25 gr margarina, 120 gr cokolade za kuvanje.
Odvojiti zumanca i belanca, pa belanca umutiti sa secerom i vanilin secerom. Kad se dobije cvrst sneg dodavati jedno po jedno zumance da se dobije penasta masa.Suvo grozdje preliti sokom od iscedjenog limuna i ostaviti da omeksa. Margarin otopiti, a mak popariti sa mlekom i kratko prokuvati. Dodati margarin i mak u prethodnu smesu, zatim redom dodati prasak za pecivo, prezle, brasno i suvo grozdje, kao i narendanu koru od limuna. Peci u podmazanoj tepsiji velicine 30x40 cm na 180 stepeni C oko 20 minuta. Ohladjen kolac premazati pekmezom od kajsija i preliti glazurom od cokolade. Glazura staviti vodu i secer da prokuvaju, dodati margarin i cokoladu i otopiti na laganoj vatri. Prijatno!
Sastojci:
7 jaja, 250 gr secera, 3 vanilin secera, 1 prasak za pecivo, 120 gr margarina Dobro jutro,100 gr suvog grozdja,3 kasike prezli, 4 kasike brasna. 200 gr mlevenog maka, malo mleka, 1 limun. Za glazuru 3 kasike pekmeza od kajsija, 3 kasike vode, 2 kasike secera 25 gr margarina, 120 gr cokolade za kuvanje.
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs