Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
"DOBRO JUTRO" KIFLICE
"DOBRO JUTRO" KIFLICE
Autor:
Milena Aleksic
Milena Aleksic
Category:
Peciva
Peciva
Priprema:
Podmesiti kvasac,šećer i mleko. Sve sastojke sjediniti,ostaviti da nadođe tesko 1h. Nakon toga odvajati loptice za kiflice,razvući oklagijom testo. Testo seci na željenu veličinu i filovato po želji(sir,džem,krem...)uvijati i ređati u plehu podmazanom ili oblozenom peka pairom. Napravljene kiflice premazati žumancem i na svaku kiflicu staviti margarin"dobro jutro". Ostaviti u plehu jos 1h da odstoji. Peći u zagrejanoj rerni na 250C
Sastojci:
1šolja mleka
1 kocka kvasca(50g)
1 kašika šećera
1 kg brašna( meko )
1 kesica praška za pecivo
1 kašika soli
2 žumanca(i još 2 kom. za premazivanje)
1 velika šolja ulja"dijamant"
1 margarin " dobro jutro"
Podmesiti kvasac,šećer i mleko. Sve sastojke sjediniti,ostaviti da nadođe tesko 1h. Nakon toga odvajati loptice za kiflice,razvući oklagijom testo. Testo seci na željenu veličinu i filovato po želji(sir,džem,krem...)uvijati i ređati u plehu podmazanom ili oblozenom peka pairom. Napravljene kiflice premazati žumancem i na svaku kiflicu staviti margarin"dobro jutro". Ostaviti u plehu jos 1h da odstoji. Peći u zagrejanoj rerni na 250C
Sastojci:
1šolja mleka
1 kocka kvasca(50g)
1 kašika šećera
1 kg brašna( meko )
1 kesica praška za pecivo
1 kašika soli
2 žumanca(i još 2 kom. za premazivanje)
1 velika šolja ulja"dijamant"
1 margarin " dobro jutro"
Priprema:
Podmesiti kvasac,šećer i mleko. Sve sastojke sjediniti,ostaviti da nadođe tesko 1h. Nakon toga odvajati loptice za kiflice,razvući oklagijom testo. Testo seci na željenu veličinu i filovato po želji(sir,džem,krem...)uvijati i ređati u plehu podmazanom ili oblozenom peka pairom. Napravljene kiflice premazati žumancem i na svaku kiflicu staviti margarin"dobro jutro". Ostaviti u plehu jos 1h da odstoji. Peći u zagrejanoj rerni na 250C
Sastojci:
1šolja mleka
1 kocka kvasca(50g)
1 kašika šećera
1 kg brašna( meko )
1 kesica praška za pecivo
1 kašika soli
2 žumanca(i još 2 kom. za premazivanje)
1 velika šolja ulja"dijamant"
1 margarin " dobro jutro"
Podmesiti kvasac,šećer i mleko. Sve sastojke sjediniti,ostaviti da nadođe tesko 1h. Nakon toga odvajati loptice za kiflice,razvući oklagijom testo. Testo seci na željenu veličinu i filovato po želji(sir,džem,krem...)uvijati i ređati u plehu podmazanom ili oblozenom peka pairom. Napravljene kiflice premazati žumancem i na svaku kiflicu staviti margarin"dobro jutro". Ostaviti u plehu jos 1h da odstoji. Peći u zagrejanoj rerni na 250C
Sastojci:
1šolja mleka
1 kocka kvasca(50g)
1 kašika šećera
1 kg brašna( meko )
1 kesica praška za pecivo
1 kašika soli
2 žumanca(i još 2 kom. za premazivanje)
1 velika šolja ulja"dijamant"
1 margarin " dobro jutro"
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs