Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Ginger bread cookies
Ginger bread cookies
Autor:
Mirjana Jovanovic
Mirjana Jovanovic
Category:
Poslastice
Poslastice
Priprema:
Umutiti jedno jaje sa 100gr.omekšalog na sobnoj temperaturi Dobro Jutro margarinom,dodati 300gr.brašna,100gr.kristal šećera,4 kašika meda,1 kesicu vanilin šećera,1kesicu praška za pecivo,pola kašičice cimeta,pola kašičice mlevenog đumbira,a po želji karanfilić i kakao. Umesiti glatko testo,razvući na radnoj površini debljine 1/2cm i modlicama vaditi keksiće.Peći na 200C 5-6min.(zavisi od rerne ali budu jako brzo gotovi). Fil za ukrašavanje:1 belance,200gr. šećera u prahu,1kašika soka od limuna.Izmešati,sipati u špric i ukrašavati keksiće.(možete fil da obojite bojama za kolače). Ostavite ih par sati na tacni da se fil osuši.Prijatno!
Sastojci:
1jaje+1 belance(za fil)
100gr.Dobro jutro margarina
300gr.brašna
100gr.kristal šećera
4 kaš.meda
1vanil šećer
1 prašak za pecivo
1/2 kaš.cimeta
1/2 kaš.đumbira
karanfilić i kakao po želji
200gr.šećera uprahu
1kaš.soka od limuna
Umutiti jedno jaje sa 100gr.omekšalog na sobnoj temperaturi Dobro Jutro margarinom,dodati 300gr.brašna,100gr.kristal šećera,4 kašika meda,1 kesicu vanilin šećera,1kesicu praška za pecivo,pola kašičice cimeta,pola kašičice mlevenog đumbira,a po želji karanfilić i kakao. Umesiti glatko testo,razvući na radnoj površini debljine 1/2cm i modlicama vaditi keksiće.Peći na 200C 5-6min.(zavisi od rerne ali budu jako brzo gotovi). Fil za ukrašavanje:1 belance,200gr. šećera u prahu,1kašika soka od limuna.Izmešati,sipati u špric i ukrašavati keksiće.(možete fil da obojite bojama za kolače). Ostavite ih par sati na tacni da se fil osuši.Prijatno!
Sastojci:
1jaje+1 belance(za fil)
100gr.Dobro jutro margarina
300gr.brašna
100gr.kristal šećera
4 kaš.meda
1vanil šećer
1 prašak za pecivo
1/2 kaš.cimeta
1/2 kaš.đumbira
karanfilić i kakao po želji
200gr.šećera uprahu
1kaš.soka od limuna
Priprema:
Umutiti jedno jaje sa 100gr.omekšalog na sobnoj temperaturi Dobro Jutro margarinom,dodati 300gr.brašna,100gr.kristal šećera,4 kašika meda,1 kesicu vanilin šećera,1kesicu praška za pecivo,pola kašičice cimeta,pola kašičice mlevenog đumbira,a po želji karanfilić i kakao. Umesiti glatko testo,razvući na radnoj površini debljine 1/2cm i modlicama vaditi keksiće.Peći na 200C 5-6min.(zavisi od rerne ali budu jako brzo gotovi). Fil za ukrašavanje:1 belance,200gr. šećera u prahu,1kašika soka od limuna.Izmešati,sipati u špric i ukrašavati keksiće.(možete fil da obojite bojama za kolače). Ostavite ih par sati na tacni da se fil osuši.Prijatno!
Sastojci:
1jaje+1 belance(za fil)
100gr.Dobro jutro margarina
300gr.brašna
100gr.kristal šećera
4 kaš.meda
1vanil šećer
1 prašak za pecivo
1/2 kaš.cimeta
1/2 kaš.đumbira
karanfilić i kakao po želji
200gr.šećera uprahu
1kaš.soka od limuna
Umutiti jedno jaje sa 100gr.omekšalog na sobnoj temperaturi Dobro Jutro margarinom,dodati 300gr.brašna,100gr.kristal šećera,4 kašika meda,1 kesicu vanilin šećera,1kesicu praška za pecivo,pola kašičice cimeta,pola kašičice mlevenog đumbira,a po želji karanfilić i kakao. Umesiti glatko testo,razvući na radnoj površini debljine 1/2cm i modlicama vaditi keksiće.Peći na 200C 5-6min.(zavisi od rerne ali budu jako brzo gotovi). Fil za ukrašavanje:1 belance,200gr. šećera u prahu,1kašika soka od limuna.Izmešati,sipati u špric i ukrašavati keksiće.(možete fil da obojite bojama za kolače). Ostavite ih par sati na tacni da se fil osuši.Prijatno!
Sastojci:
1jaje+1 belance(za fil)
100gr.Dobro jutro margarina
300gr.brašna
100gr.kristal šećera
4 kaš.meda
1vanil šećer
1 prašak za pecivo
1/2 kaš.cimeta
1/2 kaš.đumbira
karanfilić i kakao po želji
200gr.šećera uprahu
1kaš.soka od limuna
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs