recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
1
Margarin torta
Autor: Stankovic Petra
Kategorija: Kolači
974
Takmičenje je završilo.
1
974
Ime recepta:
Margarin torta

Autor:
Stankovic Petra

Category:
Kolači

Priprema:
1. Za kore: Od sastojaka za kore napravite testo, meko da se može valjati. Testo podelite na tri dela, razvaljajte na veličinu oko 25 *30 na pobrašnjenoj radnoj površini, posebno svaku koru. Stavite koru na papir za pečenje i ispecite kore kao za mađaricu na 180°C oko 7 minuta, odnosno dok blago ne porumene. Ostavite da se ohlade. Za fil: Od količine mleka odvojite oko 100 ml. , a drugo mleko stavite kuvati. Pomešajte brašno i šećer sa mlekom, kad mleko što se kuva zakipi, sklonite sa vatre i umešajte mešavinu od brašna i zakuvajte kao za puding. Kuvajte par minuta dok se lepo zgusne oko 5 minuta. Ohladite fil, margarin sobne temperature umutite mikserom u kremastu masu, te dodajte šećer u prahu, sve lepo izmiksajte. Sad pomješajte te dve mase u jednu i lepo izmiksajte. Čokoladu za kuvanje rastopite u mikrotalasnoj ili na pari, tek toliko da se može lepo izmešati. Fil podelite na dva dela, u pola fila stavite tu rastopljenu čokoladu, izmiksajte je i odložite. 3. Glazura: Na laganoj vatri rastopite slatku pavlaku sa čokoladom za kuvanje. 4. Slaganje kolača: Na prikladnu tacnu stavite koru, na nju razmažite čokoladni fil, opet stavite drugu koru, preko nje beli fil i na vrh treću koru. Sad kolač pritisnite nekim teretom, (tepsijom ili sl...) i ostavite da odstoji, najbolje preko noći. Sad na vrh kolača stavite glazuru od čokolade, ostavite sve da se dobro stisne i uživajte u torti.

Sastojci:
Sastojci za kore
400 g brašna
100 g margarina
1 jaje
1 prašak za pecivo
80 ml mleka

Sastojci za fil
500 ml mleka
80 g brašna
50 g šećera
250 g margarina
150 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje

Za glazuru
200 g slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
1. Za kore: Od sastojaka za kore napravite testo, meko da se može valjati. Testo podelite na tri dela, razvaljajte na veličinu oko 25 *30 na pobrašnjenoj radnoj površini, posebno svaku koru. Stavite koru na papir za pečenje i ispecite kore kao za mađaricu na 180°C oko 7 minuta, odnosno dok blago ne porumene. Ostavite da se ohlade. Za fil: Od količine mleka odvojite oko 100 ml. , a drugo mleko stavite kuvati. Pomešajte brašno i šećer sa mlekom, kad mleko što se kuva zakipi, sklonite sa vatre i umešajte mešavinu od brašna i zakuvajte kao za puding. Kuvajte par minuta dok se lepo zgusne oko 5 minuta. Ohladite fil, margarin sobne temperature umutite mikserom u kremastu masu, te dodajte šećer u prahu, sve lepo izmiksajte. Sad pomješajte te dve mase u jednu i lepo izmiksajte. Čokoladu za kuvanje rastopite u mikrotalasnoj ili na pari, tek toliko da se može lepo izmešati. Fil podelite na dva dela, u pola fila stavite tu rastopljenu čokoladu, izmiksajte je i odložite. 3. Glazura: Na laganoj vatri rastopite slatku pavlaku sa čokoladom za kuvanje. 4. Slaganje kolača: Na prikladnu tacnu stavite koru, na nju razmažite čokoladni fil, opet stavite drugu koru, preko nje beli fil i na vrh treću koru. Sad kolač pritisnite nekim teretom, (tepsijom ili sl...) i ostavite da odstoji, najbolje preko noći. Sad na vrh kolača stavite glazuru od čokolade, ostavite sve da se dobro stisne i uživajte u torti.

Sastojci:
Sastojci za kore
400 g brašna
100 g margarina
1 jaje
1 prašak za pecivo
80 ml mleka

Sastojci za fil
500 ml mleka
80 g brašna
50 g šećera
250 g margarina
150 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje

Za glazuru
200 g slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje