recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
1
Torta sa orasima i lešnikom
Autor: Angela Kis
Kategorija: Glavna jela
956
Takmičenje je završilo.
1
956
Ime recepta:
Torta sa orasima i lešnikom

Autor:
Angela Kis

Category:
Glavna jela

Priprema:
Belanca penasto umutiti. Žumanca umutiti penasto sa šećerom i vanilin šećerom, umešati orahe, prezlu sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca. Smesu uliti u nauljen brašnom posut kalup za torte i peći na 180 stepeni oko 20-25 minuta. U orahe umešati lešnik, preliti mlekom i pomešati. Penasto umutiti margarin sa šećerom i vanilin šećerom, umešati smesu sa orasima i rum, (ostaviti malo za premaz). Ohlađenu koru preseći na pola, staviti donji deo na tacnu za posluživanje, premazati kremom, staviti gornji deo testa i premazati sa ostatkom kreme. Dekorisati po želji/ukusu.

Sastojci:
Za testo:
6 jaja,6 kašika šećera,1 kesica vanilin šećera,100 g mlevenih oraha,6 kašika prezle,1 kesica praška za pecivo
Za krem:
150 g Dobro jutro margarina sa maslacem,6 kašika šećera,250 g mlevenih oraha,70 g mlevenog lešnika,1 dl mleka,2 kašike ruma,2 kesice vanilin šećera
Priprema:
Belanca penasto umutiti. Žumanca umutiti penasto sa šećerom i vanilin šećerom, umešati orahe, prezlu sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca. Smesu uliti u nauljen brašnom posut kalup za torte i peći na 180 stepeni oko 20-25 minuta. U orahe umešati lešnik, preliti mlekom i pomešati. Penasto umutiti margarin sa šećerom i vanilin šećerom, umešati smesu sa orasima i rum, (ostaviti malo za premaz). Ohlađenu koru preseći na pola, staviti donji deo na tacnu za posluživanje, premazati kremom, staviti gornji deo testa i premazati sa ostatkom kreme. Dekorisati po želji/ukusu.

Sastojci:
Za testo:
6 jaja,6 kašika šećera,1 kesica vanilin šećera,100 g mlevenih oraha,6 kašika prezle,1 kesica praška za pecivo
Za krem:
150 g Dobro jutro margarina sa maslacem,6 kašika šećera,250 g mlevenih oraha,70 g mlevenog lešnika,1 dl mleka,2 kašike ruma,2 kesice vanilin šećera