recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
1
Nepecena torta od mandarine.
Autor: Lila Stosevska
Kategorija: Torte
712
Takmičenje je završilo.
1
712
Ime recepta:
Nepecena torta od mandarine.

Autor:
Lila Stosevska

Category:
Torte

Priprema:
Prvo spremaite tepsiju talasaste ivicne strane ( kao one tave za pite i sl.),i izmerite sav materijal za pripremu donje kore torte, koja se ne pece. Secer i vodu stavite u vece posude i stavite na sporet,dodajte i margarina Dobro Jutro,ostavite da se sve otapa polako na tihu vatru. Dodajte i cokolade za kuvanje,i vanilin secer, dodati i susam sve dobro neka se otopi i zagreje.Keks samelite i orahe, izmesajte ih zajedno.Vrucu masu sipajte u keks i orahe. Promesajte dobro i ostavite da se ohladi. Zatim istresite masu za osnovu torte u tepsiju oblozeni prozirnom folijom i rukama raspleskajte da se testo podigne i prema gore,sa strane. Spremite fil:Zelatin potopiti u malo hladne vode oko 100 ml i ostavite oko 15 min. Sok od pomorandzu stavite stavite da prokuva ,dodajte kolutove ociscenih mandarina,i kratko prokuvajte. Zatim mandarine izvadite ih,pa u soku od pomorandze,otopiti zelatin,i dodati ulupanu slatku pavlaku. Malo od slatke pavlake ostavite za odozgo za premazivanje torte. Dodajte i 2/3 kriske mandarina,a ostatak ostavite za ukras za odozgo. Mikserom kratko na najmanju brzinu mutite da bi se mandarine pomesale sa filom i dobio onaj fini izgled torte pri preseku.Sipajte fil vrz masu u tavi i izravnajte povrsinu,stavite odozgo i ostatak umucene slatke pavlake,a zatim ukrasite. Slag penu izmutite sa 100ml hladne kisele vode,dodajte malo zute boje u prahu,Pomocu sprica ukrasite tortu. Cokoladu otopite sa malo ulja ili bolje je sa 2 kasike slatke pavlake. Pravite dekorativne detalje,i stavite i rendane bele cokolade. A zatim usecerite smrznuto voce i dekorisite po zelji. Ostavite tortu u zamrzivac oko 2 sata a zatim sluzite,veoma ukusna brza torta. Moze biti i vasa praznicna torta bez jaja,sa mandarine i finog ukusa.

Sastojci:
Za osnovno testo sastojci:
300g secera,70ml vode,130g Dobro Jutro margarina,2 kasike vece susama,70g sitno seckanih oraha,200g mlevenog keksa,70g crne cokolade za kuvanje,1 vanilin secer,
Za fil:
120ml soka od pomorandze,4 mandarine,3 vrecice zelatina u prahu,250ml slatke pavlake,1 slag pena,malo zute boje za slag,1 solja malina i po koja ribizla iz zamrzivac,malo cne cokolade-ili gotov preliv,4 kocke bele cokolade.i nekoliko svezi zeleni dekorativni listici.
Priprema:
Prvo spremaite tepsiju talasaste ivicne strane ( kao one tave za pite i sl.),i izmerite sav materijal za pripremu donje kore torte, koja se ne pece. Secer i vodu stavite u vece posude i stavite na sporet,dodajte i margarina Dobro Jutro,ostavite da se sve otapa polako na tihu vatru. Dodajte i cokolade za kuvanje,i vanilin secer, dodati i susam sve dobro neka se otopi i zagreje.Keks samelite i orahe, izmesajte ih zajedno.Vrucu masu sipajte u keks i orahe. Promesajte dobro i ostavite da se ohladi. Zatim istresite masu za osnovu torte u tepsiju oblozeni prozirnom folijom i rukama raspleskajte da se testo podigne i prema gore,sa strane. Spremite fil:Zelatin potopiti u malo hladne vode oko 100 ml i ostavite oko 15 min. Sok od pomorandzu stavite stavite da prokuva ,dodajte kolutove ociscenih mandarina,i kratko prokuvajte. Zatim mandarine izvadite ih,pa u soku od pomorandze,otopiti zelatin,i dodati ulupanu slatku pavlaku. Malo od slatke pavlake ostavite za odozgo za premazivanje torte. Dodajte i 2/3 kriske mandarina,a ostatak ostavite za ukras za odozgo. Mikserom kratko na najmanju brzinu mutite da bi se mandarine pomesale sa filom i dobio onaj fini izgled torte pri preseku.Sipajte fil vrz masu u tavi i izravnajte povrsinu,stavite odozgo i ostatak umucene slatke pavlake,a zatim ukrasite. Slag penu izmutite sa 100ml hladne kisele vode,dodajte malo zute boje u prahu,Pomocu sprica ukrasite tortu. Cokoladu otopite sa malo ulja ili bolje je sa 2 kasike slatke pavlake. Pravite dekorativne detalje,i stavite i rendane bele cokolade. A zatim usecerite smrznuto voce i dekorisite po zelji. Ostavite tortu u zamrzivac oko 2 sata a zatim sluzite,veoma ukusna brza torta. Moze biti i vasa praznicna torta bez jaja,sa mandarine i finog ukusa.

Sastojci:
Za osnovno testo sastojci:
300g secera,70ml vode,130g Dobro Jutro margarina,2 kasike vece susama,70g sitno seckanih oraha,200g mlevenog keksa,70g crne cokolade za kuvanje,1 vanilin secer,
Za fil:
120ml soka od pomorandze,4 mandarine,3 vrecice zelatina u prahu,250ml slatke pavlake,1 slag pena,malo zute boje za slag,1 solja malina i po koja ribizla iz zamrzivac,malo cne cokolade-ili gotov preliv,4 kocke bele cokolade.i nekoliko svezi zeleni dekorativni listici.