Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Novogodišnji medenjaci
Novogodišnji medenjaci
Autor:
Vanja Stojkovic
Vanja Stojkovic
Category:
Kolači
Kolači
Priprema:
Priprema: Suve sastojke staviti u vanglcu, istopiti med da bi bio tečniji i lakši za mešanje sa suvim sastojcima, dodati žumance i postepeno dodavati mleko. Testo polako mesiti, a ono će vremenom postati kompaktnije. Testo uviti u celofan i ostaviti oko sat vremena u frižideru. Nakon toga na pobrašnjenoj površini razvijati testo oklagijom i vaditi medenjake modlama. Peći 15 min na 200 C. Kada se medenjaci ohlade možete ih ukrašavati glazurom ili ih tople uvaljajte u šećer u prahu i služite uz topao čaj. Prijatno!
Sastojci:
Testo:
500 gr brašna
10 kašika meda
kašičica cimeta
kašičica đumbira
3 kašike Dobro jutro margarina
1dl mleka
1 žumance
1/2 praška za pecivo
Glazura:
1 belance
200 gr šećera u prahu
kašika limunovog soka
prehrambene boje
Priprema: Suve sastojke staviti u vanglcu, istopiti med da bi bio tečniji i lakši za mešanje sa suvim sastojcima, dodati žumance i postepeno dodavati mleko. Testo polako mesiti, a ono će vremenom postati kompaktnije. Testo uviti u celofan i ostaviti oko sat vremena u frižideru. Nakon toga na pobrašnjenoj površini razvijati testo oklagijom i vaditi medenjake modlama. Peći 15 min na 200 C. Kada se medenjaci ohlade možete ih ukrašavati glazurom ili ih tople uvaljajte u šećer u prahu i služite uz topao čaj. Prijatno!
Sastojci:
Testo:
500 gr brašna
10 kašika meda
kašičica cimeta
kašičica đumbira
3 kašike Dobro jutro margarina
1dl mleka
1 žumance
1/2 praška za pecivo
Glazura:
1 belance
200 gr šećera u prahu
kašika limunovog soka
prehrambene boje
Priprema:
Priprema: Suve sastojke staviti u vanglcu, istopiti med da bi bio tečniji i lakši za mešanje sa suvim sastojcima, dodati žumance i postepeno dodavati mleko. Testo polako mesiti, a ono će vremenom postati kompaktnije. Testo uviti u celofan i ostaviti oko sat vremena u frižideru. Nakon toga na pobrašnjenoj površini razvijati testo oklagijom i vaditi medenjake modlama. Peći 15 min na 200 C. Kada se medenjaci ohlade možete ih ukrašavati glazurom ili ih tople uvaljajte u šećer u prahu i služite uz topao čaj. Prijatno!
Sastojci:
Testo:
500 gr brašna
10 kašika meda
kašičica cimeta
kašičica đumbira
3 kašike Dobro jutro margarina
1dl mleka
1 žumance
1/2 praška za pecivo
Glazura:
1 belance
200 gr šećera u prahu
kašika limunovog soka
prehrambene boje
Priprema: Suve sastojke staviti u vanglcu, istopiti med da bi bio tečniji i lakši za mešanje sa suvim sastojcima, dodati žumance i postepeno dodavati mleko. Testo polako mesiti, a ono će vremenom postati kompaktnije. Testo uviti u celofan i ostaviti oko sat vremena u frižideru. Nakon toga na pobrašnjenoj površini razvijati testo oklagijom i vaditi medenjake modlama. Peći 15 min na 200 C. Kada se medenjaci ohlade možete ih ukrašavati glazurom ili ih tople uvaljajte u šećer u prahu i služite uz topao čaj. Prijatno!
Sastojci:
Testo:
500 gr brašna
10 kašika meda
kašičica cimeta
kašičica đumbira
3 kašike Dobro jutro margarina
1dl mleka
1 žumance
1/2 praška za pecivo
Glazura:
1 belance
200 gr šećera u prahu
kašika limunovog soka
prehrambene boje
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs