Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Snežne jelkice
Snežne jelkice
Autor:
Angela Kis
Angela Kis
Category:
Poslastice
Poslastice
Priprema:
Penasto umutiti margarin sa šećerom, umešati žumanca, koru i sok narandže malo brašna sa praškom za pecivo i umesiti testo postepeno dodavajući brašno po potrebi. Ostaviti da odstoji 30 minuta zatim razvući i modlom u obliku jelke vaditi kolačiće, poređati u nauljen pleh i peći na 180 stepeni oko 12 minuta. Kad se ohladi spajati po dve sa eurokremom i posuti šećerom u prahu.
Sastojci:
Za testo:
250 g Dobro jutro margarina sa maslacem,120 g šećera,2 žumanca,1 narandža rendana kora,2 kašike soka narandže,oko 500 g brašna,1 kesica praška za pecivo
Fil:
po potrebi eurokrem/cipiripi krem ili dzem
Za dekoraciju:
po potrebi šećer u prahu
Penasto umutiti margarin sa šećerom, umešati žumanca, koru i sok narandže malo brašna sa praškom za pecivo i umesiti testo postepeno dodavajući brašno po potrebi. Ostaviti da odstoji 30 minuta zatim razvući i modlom u obliku jelke vaditi kolačiće, poređati u nauljen pleh i peći na 180 stepeni oko 12 minuta. Kad se ohladi spajati po dve sa eurokremom i posuti šećerom u prahu.
Sastojci:
Za testo:
250 g Dobro jutro margarina sa maslacem,120 g šećera,2 žumanca,1 narandža rendana kora,2 kašike soka narandže,oko 500 g brašna,1 kesica praška za pecivo
Fil:
po potrebi eurokrem/cipiripi krem ili dzem
Za dekoraciju:
po potrebi šećer u prahu
Priprema:
Penasto umutiti margarin sa šećerom, umešati žumanca, koru i sok narandže malo brašna sa praškom za pecivo i umesiti testo postepeno dodavajući brašno po potrebi. Ostaviti da odstoji 30 minuta zatim razvući i modlom u obliku jelke vaditi kolačiće, poređati u nauljen pleh i peći na 180 stepeni oko 12 minuta. Kad se ohladi spajati po dve sa eurokremom i posuti šećerom u prahu.
Sastojci:
Za testo:
250 g Dobro jutro margarina sa maslacem,120 g šećera,2 žumanca,1 narandža rendana kora,2 kašike soka narandže,oko 500 g brašna,1 kesica praška za pecivo
Fil:
po potrebi eurokrem/cipiripi krem ili dzem
Za dekoraciju:
po potrebi šećer u prahu
Penasto umutiti margarin sa šećerom, umešati žumanca, koru i sok narandže malo brašna sa praškom za pecivo i umesiti testo postepeno dodavajući brašno po potrebi. Ostaviti da odstoji 30 minuta zatim razvući i modlom u obliku jelke vaditi kolačiće, poređati u nauljen pleh i peći na 180 stepeni oko 12 minuta. Kad se ohladi spajati po dve sa eurokremom i posuti šećerom u prahu.
Sastojci:
Za testo:
250 g Dobro jutro margarina sa maslacem,120 g šećera,2 žumanca,1 narandža rendana kora,2 kašike soka narandže,oko 500 g brašna,1 kesica praška za pecivo
Fil:
po potrebi eurokrem/cipiripi krem ili dzem
Za dekoraciju:
po potrebi šećer u prahu
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs