recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
1
Snežne jelkice
Autor: Angela Kis
Kategorija: Poslastice
816
Takmičenje je završilo.
1
816
Ime recepta:
Snežne jelkice

Autor:
Angela Kis

Category:
Poslastice

Priprema:
Penasto umutiti margarin sa šećerom, umešati žumanca, koru i sok narandže malo brašna sa praškom za pecivo i umesiti testo postepeno dodavajući brašno po potrebi. Ostaviti da odstoji 30 minuta zatim razvući i modlom u obliku jelke vaditi kolačiće, poređati u nauljen pleh i peći na 180 stepeni oko 12 minuta. Kad se ohladi spajati po dve sa eurokremom i posuti šećerom u prahu.

Sastojci:
Za testo:
250 g Dobro jutro margarina sa maslacem,120 g šećera,2 žumanca,1 narandža rendana kora,2 kašike soka narandže,oko 500 g brašna,1 kesica praška za pecivo
Fil:
po potrebi eurokrem/cipiripi krem ili dzem
Za dekoraciju:
po potrebi šećer u prahu
Priprema:
Penasto umutiti margarin sa šećerom, umešati žumanca, koru i sok narandže malo brašna sa praškom za pecivo i umesiti testo postepeno dodavajući brašno po potrebi. Ostaviti da odstoji 30 minuta zatim razvući i modlom u obliku jelke vaditi kolačiće, poređati u nauljen pleh i peći na 180 stepeni oko 12 minuta. Kad se ohladi spajati po dve sa eurokremom i posuti šećerom u prahu.

Sastojci:
Za testo:
250 g Dobro jutro margarina sa maslacem,120 g šećera,2 žumanca,1 narandža rendana kora,2 kašike soka narandže,oko 500 g brašna,1 kesica praška za pecivo
Fil:
po potrebi eurokrem/cipiripi krem ili dzem
Za dekoraciju:
po potrebi šećer u prahu