Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Štrudla
Štrudla
Autor:
Milica Skocajic
Milica Skocajic
Category:
Glavna jela
Glavna jela
Priprema:
Za testo: Pomešati pola kocke svežeg kvasca, 100 ml mlakog mleka, kašiku šećera i kašiku brašna da uskisne. Brašno, šećer, vanilin šećer i "dobro jutro" margarin sa mlekom pomešati na jednom mestu. U to dodati tri žumanca, jedno celo jaje i jogurt. Zamesiti testo i ostaviti na toplom mestu do dva sata. Nakon dva sata, premesiti testo i podeliti na dva dela. Svaki deo razviti u pravougaonik koji se celom površinom filuje pripremljenim filom. Štrudle umotati, nije ih potrebno premazivati i peći na 180 stepeni 20-30 minuta, zavisi od vaše rerne. Za fil sa makom: Prokuvati mleko i šećer, dodati mak i kuvati na tihoj vatri desetak minuta. Za fil sa orasima: Prokuvati mleko i šećer i preliti samlevene orahe (ne treba kuvati).
Sastojci:
Za testo:
400 g brašna + 1 kašika
4 +1 kašika šećera
4 jaja (potrebna su tri žumanca i jedno celo jaje)
4 kašike jogurta
130 g "dobro jutro" margarina sa mlekom
pola kocke svežeg kvasca
100 ml mleka
kesica vanilin šećer
Za fil sa makom:
300 g maka
500 ml mleka
5 kašika šećera
Za fil sa orasima:
300g oraha
300 ml mleka
5 kašika šećera
Za testo: Pomešati pola kocke svežeg kvasca, 100 ml mlakog mleka, kašiku šećera i kašiku brašna da uskisne. Brašno, šećer, vanilin šećer i "dobro jutro" margarin sa mlekom pomešati na jednom mestu. U to dodati tri žumanca, jedno celo jaje i jogurt. Zamesiti testo i ostaviti na toplom mestu do dva sata. Nakon dva sata, premesiti testo i podeliti na dva dela. Svaki deo razviti u pravougaonik koji se celom površinom filuje pripremljenim filom. Štrudle umotati, nije ih potrebno premazivati i peći na 180 stepeni 20-30 minuta, zavisi od vaše rerne. Za fil sa makom: Prokuvati mleko i šećer, dodati mak i kuvati na tihoj vatri desetak minuta. Za fil sa orasima: Prokuvati mleko i šećer i preliti samlevene orahe (ne treba kuvati).
Sastojci:
Za testo:
400 g brašna + 1 kašika
4 +1 kašika šećera
4 jaja (potrebna su tri žumanca i jedno celo jaje)
4 kašike jogurta
130 g "dobro jutro" margarina sa mlekom
pola kocke svežeg kvasca
100 ml mleka
kesica vanilin šećer
Za fil sa makom:
300 g maka
500 ml mleka
5 kašika šećera
Za fil sa orasima:
300g oraha
300 ml mleka
5 kašika šećera
Priprema:
Za testo: Pomešati pola kocke svežeg kvasca, 100 ml mlakog mleka, kašiku šećera i kašiku brašna da uskisne. Brašno, šećer, vanilin šećer i "dobro jutro" margarin sa mlekom pomešati na jednom mestu. U to dodati tri žumanca, jedno celo jaje i jogurt. Zamesiti testo i ostaviti na toplom mestu do dva sata. Nakon dva sata, premesiti testo i podeliti na dva dela. Svaki deo razviti u pravougaonik koji se celom površinom filuje pripremljenim filom. Štrudle umotati, nije ih potrebno premazivati i peći na 180 stepeni 20-30 minuta, zavisi od vaše rerne. Za fil sa makom: Prokuvati mleko i šećer, dodati mak i kuvati na tihoj vatri desetak minuta. Za fil sa orasima: Prokuvati mleko i šećer i preliti samlevene orahe (ne treba kuvati).
Sastojci:
Za testo:
400 g brašna + 1 kašika
4 +1 kašika šećera
4 jaja (potrebna su tri žumanca i jedno celo jaje)
4 kašike jogurta
130 g "dobro jutro" margarina sa mlekom
pola kocke svežeg kvasca
100 ml mleka
kesica vanilin šećer
Za fil sa makom:
300 g maka
500 ml mleka
5 kašika šećera
Za fil sa orasima:
300g oraha
300 ml mleka
5 kašika šećera
Za testo: Pomešati pola kocke svežeg kvasca, 100 ml mlakog mleka, kašiku šećera i kašiku brašna da uskisne. Brašno, šećer, vanilin šećer i "dobro jutro" margarin sa mlekom pomešati na jednom mestu. U to dodati tri žumanca, jedno celo jaje i jogurt. Zamesiti testo i ostaviti na toplom mestu do dva sata. Nakon dva sata, premesiti testo i podeliti na dva dela. Svaki deo razviti u pravougaonik koji se celom površinom filuje pripremljenim filom. Štrudle umotati, nije ih potrebno premazivati i peći na 180 stepeni 20-30 minuta, zavisi od vaše rerne. Za fil sa makom: Prokuvati mleko i šećer, dodati mak i kuvati na tihoj vatri desetak minuta. Za fil sa orasima: Prokuvati mleko i šećer i preliti samlevene orahe (ne treba kuvati).
Sastojci:
Za testo:
400 g brašna + 1 kašika
4 +1 kašika šećera
4 jaja (potrebna su tri žumanca i jedno celo jaje)
4 kašike jogurta
130 g "dobro jutro" margarina sa mlekom
pola kocke svežeg kvasca
100 ml mleka
kesica vanilin šećer
Za fil sa makom:
300 g maka
500 ml mleka
5 kašika šećera
Za fil sa orasima:
300g oraha
300 ml mleka
5 kašika šećera
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs