Priprema
Odvojeno se peku 3 kore. Ulupati belance sa šećerom, dodati mlevene orahe i brašno. Promešati smesu i peći u uljem podmazanom i brašnom posutom plehu, na temperaturi od 180 stepeni, dok testo ne počne da se odvaja od rubova pleha. Žumanca umutiti sa šećerom, dodati mleko i kuvati na pari dok se ne zgusne. Ohlađenoj masi dodati margarin izmućen sa šećerom u prahu. Na kraju dodati 1dl umućene slatke pavlake i sve podeliti na 3 dela.
Filovati na sledeći način:
1. kora – fil, očišćene višnje, prženi mleveni lešnici;
2. kora – fil, ananas, prženi mleveni lešnici;
3. kora – fil, izmešani ananas i višnje, prženi mleveni lešnici;
Na kraju kolač premazati umućenom slatkom pavlakom i ukrasiti po želji.
Potrebno
Za koru:
- 5 belanaca
- 7 kašika šećera
- 8 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika brašna
Za fil:
- 15 žumanaca
- 15 kašika šećera
- 2 šolje mleka
- 250 g Dijamant Dijavit margarina
- 2 kašike šećera u prahu
- 2,5 dl slatke pavlake
- 300 g očišćenih višanja
- 300 g ananasa iz kompota
- 150 g lešnika
Za ukrašavanje: 2,5 dl slatke pavlake