Priprema:
Testo:
Sve sastojke staviti u misker i zamesiti testo.
Testo ostaviti da se dobro odmori. Najbolje da prenoći u frizideru. Pre pečenja kad se razvije obavezno vratiti u frizider. Koristiti neutralnu pavlaku.
Testo peći u kalupu na 175 stepeni sa folijom i pirinčem i još 10 min na 175 stepeni bez folije.
Fil:
Očistiti kruške od kore i semenki. 6 krušaka iseći na kocke i dodati vodu i šećer i kuvati da kruške omekšaju. Napraviti pire, dodati gustin i staviti na pečenu koru.
Preostale 2 kruške iseći na listiće i pržiti u margarinu da dobiju zlatnu boju. Poređati na pire.
Pavlaku, med i jaja izmešati i naliti na kruške. Peći na 160 stepeni oko 30 min.
Na pečeni kolač staviti badem.
Sastojci:
Testo:
500g brašna
300g Dijamant margarin s ukusom vanile
200g šećera
2 kom jaja
Vanila
Fil:
8 kom krušaka srednje veličine
1dl vode
50g šećera
15g gustina
250g Dijamant stoni margarin s ukusom vanile
3g cimeta
500ml slatke pavlake
4 žumanca
2 kom jaja
100g meda
70g badema na listiće