01.07201617/08/2017 HolesterolBy spec. mikrobiolog PredragIn Sve o margarinima Pravilna ishrana može da smanji nivo holesterola u krvi za 10 do 20 procenata, a prvi značajni rezultati se postižu...
01.07201617/08/2017 Omega 3 masne kiselineBy spec. mikrobiolog PredragIn Sve o margarinima Omega 3 i Omega 6 masne kiseline spadaju u grupu masnih kiselina koje su veoma važne za zdravlje ljudi. One...
01.07201617/08/2017 Trans masne kiselineBy spec. mikrobiolog PredragIn Sve o margarinima Trans masne kiseline Trans masne kiseline u čovekov organizam dospevaju putem hrane. Čine ih nezasićene masne kiseline koje sadrže najmanje...
01.07201617/08/2017 Šta je to maslac?By spec. mikrobiolog PredragIn Sve o margarinima Maslac je proizvod od mlečne masti proizveden isključivo od pavlake ili fermentisane pavlake. Maslac je proizvod u obliku emulzije ,...
25.06201617/08/2017 Margarin ili maslac?By spec. mikrobiolog PredragIn Sve o margarinima Dilema šta je bolje margarin ili maslac i šta od toga treba jesti, a šta ne, u stvari ne postoji!...
01.06201617/08/2017 Šta je to margarin? A šta su to masni namazi?By spec. mikrobiolog PredragIn Sve o margarinima Masni namazi su velika grupa različitih namirnica koje su prvenstveno izvor masnoća biljnog i životinjskog porekla u ishrani, a čija...